کاربرد لمینت دندان

آیا این مطلب برای شما مؤثر است؟

در صورتی که فکر می‌کنید با کمک روش لمینت می‌توانید نواقص ظاهری دندان‌هایتان را رفع کرده لبخند ایده آل خود را به دست آورید، احتمال اینکه این کار شدنی باشد کم نیست.
پس بهتر است کاربردهای این روش را بشناسید و بعد از اینکه اطلاعات کافی را در این زمینه پیدا کردید، به کلینیک دندانپزشکی مراجعه نمایید.
پس در این مقاله مختصر و مفید برای آشنایی با کاربردهای لمینت با ما همراه باشید.

آیا لمینت دندان برای من مناسب است؟

کاندیدای مناسب لمینت دندان

به طور کلی تمام افرادی که تمایل به رفع نواقص ظاهری دندان‌های خود دارند، می‌توانند برای انجام لمینت با دندانپزشک ترمیمی و زیبایی مشورت داشته باشند. البته این روش برای افراد زیر 18 سال و برخی دیگر با شرایط خاصی که در انتهای مطلب برای شما بیان کردیم، توصیه نمی‌شود.

لمینت دندان چه مزایای به همراه دارد؟

این روش می‌تواند مزیت‌های زیر را داشته باشد:

  1. لمینت سرامیکی و یا کامپوزیتی با رفع نواقص ظاهری دندان‌ها می‌تواند طرح لبخندی زیبا ایجاد کرده و به افزایش اعتماد به نفس کمک کند.
  2. استحکام لمینت موجب افزایش طول عمر و ماندگاری آن می‌شود. البته این موضوع تا حد زیادی به مهارت و تجربه دندانپزشک و نحوه مراقبت‌های بیمار بستگی دارد.
  3. در برابر تغییر رنگ نیز مقاومت بالایی دارد.

6 کاربرد مهم لمینت دندان

کاربردهای لمینت دندان

از جمله کاربردهای این روش ترمیمی و زیبایی می‌توان به موارد زیر اشاره داشت:

  1. روشن کردن دندان‌ها

    از جمله مهم‌ترین مواردی که افراد برای آن به کلینیک‌های دندانپزشکی مراجعه می‌کنند، سفید کردن دندان‌ها است. به طور کلی موارد متعددی از جمله افزایش سن، مصرف بیش از اندازه خوراکی‌ها و نوشیدنی‌های رنگی، استعمال سیگار و دخانیات، مصرف برخی داروهای خاص، ابتلا به برخی بیماری‌ها و ... می‌توانند به مرور سبب زرد شدن و بدرنگ شدن دندان‌ها گردند. در این شرایط در صورت تشخیص دندانپزشک، لمینت می‌تواند یکی از گزینه‌های بسیار خوب و کارآمد برای رفع این مشکل باشد و لبخند زیبا و درخشانی را برای فرد به ارمغان آورد.
  2. درمان دیاستم یا بستن فاصله بین دندان‌ها

    وجود فاصله بین دندان‌ها که می‌تواند زیاد و یا کم باشد، برای بسیاری از افراد از نظر زیبایی مورد پسند نیست. البته باید بدانید که دیاستم تنها زیبایی را تحت تأثیر قرار نداده و می‌تواند مشکلات متعددی را برای سلامتی دهان ایجاد نماید.
    لمینت یکی از روش‌های مؤثر و رایجی است که برای رفع این مشکل مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  3. رفع نامرتبی و نامنظمی دندان‌ها

    یکی دیگر از کاربردهایی که لمینت به همراه دارد، درمان و رفع برخی از نامرتبی‌های دندانی است. لازم به ذکر است که میزان این ناهماهنگی و نامرتبی بسیار حائز اهمیت می‌باشد، زیرا در صورت زیاد بودن این میزان احتمالاً لمینت و دیگر روش‌های زیبایی دندانپزشکی نمی‌توانند به درمان اصولی و دائمی این مشکل بپردازند. در این شرایط درمان تخصصی ارتودنسی پیشنهاد می‌شود.
    اما اگر میزان نامنظمی دندان‌ها اندک باشد، امکان ترمیم آن با استفاده از لمینت کامپوزیتی و یا لمینت سرامیکی وجود خواهد داشت.
  4. تغییر دادن فرم دندان‌ها

    از دیگر کاربردهای رایج و اصلی لمینت این است که می‌تواند به اصلاح فرم دندان‌ها بپردازد. به‌عنوان‌مثال دندان‌هایی که اندازه‌ای ناهماهنگ داشته و کوتاه و بلند هستند، با استفاده از این روش قابلیت اصلاح دارند.
  5. ترمیم دندان‌های شکسته و یا لب پر شده

    یکی از مشکلات بسیار رایجی که به دلایل مختلفی برای بسیاری از افراد ایجاد می‌شود، لب پر شدن و یا شکستگی دندان‌ها می‌باشد. شاید شما نیز با این عارضه روبرو شده‌اید و به دلیل یک ضربه به صورت و یا جویدن یک غذای سفت دچار این عارضه گشته‌اید؛ بنابراین اگر دندان‌های جلویی شما با این مشکل مواجه شدند، می‌توانید برای اصلاح این مشکل از لمینت کمک بگیرید.
  6. اصلاح بد شکل بودن لبه دندان‌ها

    گاهی اوقات مواردی از جمله ژنتیک، دندان‌قروچه و ... می‌توانند سبب ساییده شدن دندان‌ها و ایجاد حالت دندانه دار در لبه آنها شوند که این مشکل نیز با استفاده از لمینت قابل رفع خواهد بود.

آیا لمینت برای دندان‌های سیاه کاربرد دارد؟

برای پاسخ این سؤال در ابتدا باید دلیل سیاه شدن دندان مشخص گردد. به‌عنوان‌مثال اگر این سیاهی به دلیل اندو و یا عصب کشی ایجاد شده باشد، معمولاً لمینت نمی‌تواند گزینه مناسبی برای این کار باشد. در این شرایط به احتمال زیاد دندانپزشک روکش را پیشنهاد خواهد کرد.

آیا ناهنجاری فکی با لمینت قابل درمان است؟

درمان تخصصی و اصلی ناهنجاری‌های فکی، ارتودنسی می‌باشد و هیچ‌کدام از روش‌های زیبایی دندانپزشکی از جمله لمینت نمی‌توانند گزینه مناسبی برای این مشکل باشند.
در شرایطی که بیمار با ناهنجاری فکی روبرو است، در ابتدا باید تحت درمان ارتودنسی و یا ارتودنسی به همراه جراحی فک قرار گرفته و بعد از اتمام دوره درمان و طی کردن دوره نقاهت خود، در صورت تمایل برای سفیدتر کردن و یا درخشان‌تر کردن لبخند خود از لمینت استفاده داشته باشد.

کاربرد لمینت دندان برای فک پایین

لمینت فک پایین نیز یکی از سؤالات رایجی است که افراد بسیاری می‌پرسند. به طور کلی کلی این کار امکان‌پذیر است، اما شرایط هر بیمار می‌تواند تأثیراتی در این انتخاب داشته باشد. اگر شما دارای وضعیت درست و هماهنگی بین هر دو فک خود باشید، امکان استفاده از این روش زیبایی روی دندان‌های فک پایین خود را نیز خواهید داشت. اگر مطمئن نیستید که کاندید مناسبی برای این کار هستید و یا خیر، بهتر است تا به کلینیک دندانپزشکی مراجعه داشته باشید.

آیا لمینت برای دندان‌های پوسیده کاربرد دارد؟

روش‌های ترمیمی و زیبایی دندانپزشکی از جمله لمینت، ونیر کامپوزیت و ... روی دندان‌های دارای پوسیدگی قابل انجام نیستند. افرادی که با این مشکلات روبرو باشند، در ابتدا باید برای درمان کامل آنها اقدام کرده و پس از به دست آوردن سلامت کامل دهان و دندان خود با مشورت دندانپزشک برای نصب لمینت اقدام نمایند.

آیا لمینت برای دندان‌های پر شده کاربرد دارد؟

امکان نصب لمینت روی دندان‌های پر شده وجود دارد، اما این کار به میزان پر شدگی دندان بستگی خواهد داشت. به‌عنوان‌مثال اگر میزان زیادی از حجم دندان با استفاده از مواد پر کننده ترمیم شده باشد، احتمالاً دندانپزشک تاج دندان را پیشنهاد خواهد داد.

کاربردهای ونیر کامپوزیت بیشتر است یا لمینت سرامیکی؟

شما باید بدانید که انتخاب بین این دو روش کاملاً سلیقه‌ای و بستگی به شرایط دندانی هر فرد دارد. به‌عنوان‌مثال اگر میزان بدرنگی دندان شما شدید باشد، احتمالاً ونیر کامپوزیت نمی‌تواند کارایی مناسبی که شما انتظار دارید را برایتان فراهم آورد.
اگر دارای دیاستم هستید، هر دوی این روش‌ها تأثیر مناسبی بر لبخند ایجاد می‌کنند که انتخاب مطابق سلیقه و هزینه پرداختی شما خواهد بود.
در کل برای دریافت اطلاعات بیشتر بهتر است تا با یک دندانپزشک متخصص ترمیمی و زیبایی در این زمینه مشورت داشته باشید.

لمینت برای چه افرادی کاربرد ندارد؟

این روش برای افراد زیر توصیه نمی‌شود:

  • افرادی که زیر 18 سال هستند.
  • کسانی که دندان‌های به شدت نامرتب و کجی دارند.
  • افرادی که مبتلا به دندان‌قروچه می‌باشند.
  • کسانی که بهداشت دهان و دندان خود را رعایت نمی‌کنند.
  • افرادی که به پوسیدگی‌های دندانی و بیماری‌های لثه مبتلا می‌باشند.
  • افرادی که مینای دندان آنها ضخامت لازم برای انجام این روش را ندارد.
  • افرادی که سیگار و دخانیات مصرف می‌کنند.

سؤالات متداول

  1. آیا امکان برداشتن لمینت از روی دندان‌ها وجود دارد؟

    اگر لمینت کامپوزیتی انجام داده باشید، با توجه به شرایط دندانی شما احتمال عدم نیاز به تراش دندان وجود خواهد داشت. در این شرایط این درمان زیبایی برگشت‌پذیر بوده و در صورت تمایل می‌توانید آن را از روی دندان‌های خود بردارید. اما در مورد لمینت سرامیکی باید گفت که به دلیل طراحی پیچیده‌تر در ساخت آن، آماده سازی دندان‌ها و میزان تراش جزئی روی آنها نیاز می‌باشد تا لمینت بتواند پیوند محکمی با مینای دندان برقرار نماید. در این شرایط امکان برداشتن لمینت وجود نداشته و باید آن را تعویض و یا با روش دیگری جایگزین نمایید.
  2. آیا لمینت می‌تواند در دوران بارداری کاربرد داشته باشد؟

    به طور کلی در دوران بارداری تا حد امکان توصیه می‌شود تا هیچ درمان دندانپزشکی انجام نشود، به جز در مواردی که شرایط اورژانسی می‌باشد.
    در این زمان به دلیل تغییرات هورمونی احتمال التهاب و خونریزی‌های لثه نیز بیشتر بوده و می‌تواند مشکلاتی را برای خانم باردار ایجاد کند. همچنین حتماً می‌دانید که لمینت یک درمان ضروری نبوده و می‌توان انجام آن را به بعد از زایمان موکول کرد.
  3. آیا لمینت برای دندان‌های شیری نیز کاربرد دارد؟

    خیر این روش به طور کلی برای کودکان مورد استفاده قرار نخواهد گرفت.
  4. آیا لمینت می‌تواند برای دندان‌های کج نیز کاربرد داشته باشد؟

    در مواردی که میزان کج بودن دندان‌ها بسیار اندک باشد، می‌توان از لمینت برای رفع و اصلاح آن استفاده داشت، اما در غیر این صورت ارتودنسی پیشنهاد می‌شود.
  5. آیا لمینت می‌تواند برای دندان‌های کوتاه کاربرد داشته باشد؟

    دندان‌هایی که کوتاه و کوچک به نظر می‌رسند، تأثیر زیادی روی لبخند دارند. لمینت یکی از روش‌های پرکاربردی است که با اصلاح اندازه دندان‌ها به حد نرمال می‌تواند زیبایی لبخند را به شما بازگرداند.
  6. لمینت کدام یک از مشکلات دندانی را رفع می‌کند؟

    اگر بخواهیم به اختصار این موارد را بیان کنیم، می‌توانیم بگوییم که لمینت گزینه مناسبی برای ترمیم دندان های زیر می باشد:
    • شکسته و ترک خورده
    • لب پر شده
    • بد رنگ
    • نامنظم در حد جزئی
    • ساییده شده
    • کوتاه‌تر از حد معمول
    • دارای فاصله
    • کج در حد جزئی

آخرین مقالات