مراقبتهای قبل و بعد از ایمپلنت دندان؛ چند ساعت بعد از ایمپلنت غذا بخوریم؟

مراقبتهای قبل و بعد از ایمپلنت دندان
فهرست محتوا
۳.۵/۵ - (۲ رای)

رعایت مراقبت‌های لازم بعد از ایمپلنت دندان یکی از مهمترین فاکتورهایی است که بر موفقیت این درمان تاثیر دارد. بنابراین اگر می‌خواهید پاسخ سوالاتی از قبیل اینکه:
مراقبت‌های بعد از ایمپلنت دندان شامل چه مواردی هستند؟
چرا مراجعه به مطب دندانپزشکی بعد از انجام این درمان مهم است؟
اگر مراقبت‌‌های پس از ایمپلنت دندان رعایت نشوند، چه اتفاقی می‌افتد؟
و پاسخ سایر سوالات دیگر خود در این خصوص را بدانید، این مطلب از دکتر فاطمه لبافی را از دست ندهید.

چرا بعد از کاشت ایمپلنت باید به کلینیک دندانپزشکی مراجعه کرد؟

علل مراجعه به مطب دندانپزشکی بعد از کاشت ایمپلنت دندان

مراجعه به کلینیک دندانپزشکی برای انجام چکاپ‌های لازم بعد از ایمپلنت دندان، یکی از کارهای مهمی است که فرد باید آن را انجام دهد.
معمولا بعد از کاشت ایمپلنت دندان متخصص ایمپلنت یک عکس اشعه ایکس تهیه کرده تا بتواند موارد زیر را بررسی نماید:

  1. ارزیابی مقاومت ایمپلنت دندان
  2. نحوه قرار گرفتن ایمپلنت درون لثه
  3. اندازه گیری لثه اطراف ایمپلنت دندان
  4. نحوه عملکرد دندان‌های کاشته شده
  5. بررسی قطعات متصل به ایمپلنت دندان

در این جلسات دندانپزشک تمام توصیه‌های لازم را برای شما شرح خواهد داد. نکته بسیار مهمی که در این ویزیت‌ها وجود دارد، بررسی مشکلات و بیماری‌های دهان و دندان است. اگر دندانپزشک از وجود آنها با خبر شود، این موضوع را به شما اطلاع خواهد داد تا بتوانید در سریع‌ترین زمان ممکن به درمان آنها بپردازید. در این صورت از بروز مشکلات جدی‌تر جلوگیری خواهد شد.

مراقبت‌های قبل از انجام ایمپلنت دندان

قبل از کاشت ایمپلنت دندان، دندانپزشک باید برخی موارد را در بیمار بررسی کند. مراقبت‌های قبل از انجام این درمان شامل موارد زیر است:

  1. قبل از انجام ایمپلنت دندان، بیمار پرسش نامه خاصی را در زمینه پرونده پزشکی خود تکمیل می کند.
  2. دندانپزشک با معاینه کامل لثه، از سلامت دهان و دندان فرد اطمینان پیدا می‌کند. اگر فردی دارای پوسیدگی دندان و یا عفونت‌های دهانی دیگر باشد، قبل از انجام ایمپلنت باید به درمان آنها پرداخته شود.
  3. بعد از اینکه دندانپزشک با کمک معاینه، از سلامت دهان و دندان بیمار مطمئن شد، بیمار باید یک اسکن رادیوگرافی انجام دهد.
  4. اگر بیمار داروهای خاصی مانند داروهای رقیق کننده خون استفاده می ‌کند، باید این موضوع را به دندانپزشک خود اطلاع دهد تا دندانپزشک دوز دارو را تغییر دهد. زیرا این داروها با رقیق کردن خون باعث خونریزی بیش از اندازه لثه در هنگام کاشت دندان می‌شوند.
  5. برخی از افراد بهتر است قبل از جراحی به منظور کاهش ریسک عفونت و درد با مشورت دندانپزشک خود، آنتی بیوتیک مصرف نمایند.
  6. بعضی از افراد نسبت به این جراحی ترس بیش از اندازه و استرس زیادی دارند. برای کاهش این استرس و ترس، بهتر است چند جلسه برای مشاوره با دندانپزشک خود داشته باشند و در صورت لزوم از آرامبخش استفاده نمایند.

مراقبت‌های دوران ریکاوری کاشت ایمپلنت دندان

مراقبت های دوران ریکاوری کاشت ایمپلنت دندان

برای ریکاوری لثه‌ها و استخوان فک حدود ۱ الی ۹ ماه زمان مورد نیاز است. در این مدت زمان، استخوان فک با ایمپلنت جوش می‌خورد. احتمال درد و تورم در چند هفته اول وجود داشته که با رعایت دستورالعمل‌های دندانپزشک بهبود پیدا می‌کند. البته برخی از افراد  به دلیل داشتن شرایط خاص، باید در دوران ریکاوری تحت نظر دندانپزشک خود قرار داشته باشند.

مراقبت‌های بعد از کاشت ایمپلنت دندان

مراقبت های بعد از کاشت ایمپلنت دندان

دانستن و رعایت نکات مربوط به مراقبت‌های پس از کاشت ایمپلنت از اهمیت زیادی برخوردار است. زیرا با عدم رعایت این نکات و مراقبت‌ها، درمان شما شکست می‌خورد و ممکن است دچار عوارض خطرناکی شوید.
دندانپزشک پس از کاشت ایمپلنت، نکات لازم را به بیمار آموزش می‌دهد. در ادامه مراقبت‌های لازم در طول دوره‌های زمانی مختلف را بیان کرده‌ایم:

نکات و مراقبت‌های مربوط به ۴۸ ساعت اول

بیمار در ۴۸ ساعت اول ممکن است درد و حساسیت‌هایی را تجربه کند که طبیعی بوده و بخشی از روند بهبودی است.
در طول این مدت زمان بیمار باید نکاتی را رعایت کند تا از بروز عوارضی مانند عفونت که می‌توانند باعث شکست درمان شوند، جلوگیری کرده و سریع‌تر بهبود یابد. در ادامه این نکات را بیان کرده‌ایم:

  1. دندانپزشک پس از پایان جراحی پانسمانی را در دهان و بر روی زخم قرار می‌دهد که بیمار تا ۱ساعت پس از جراحی نباید آن را جابجا کند. تنها لازم است آن را به آرامی بر روی بافت لثه خود فشار دهد. در غیر این صورت احتمال خونریزی وجود خواهد داشت.
  2. پس از گذشت ۱ ساعت بیمار اجازه دارد گاز استریل را از دهان خود خارج کند. اما چنانچه خونریزی آن کاهش پیدا نکند باید آن را مجدداً به مدت زمان ۳۰ دقیقه بر روی دندان خود قرار دهد. تعویض پانسمان هر ۳۰ تا ۴۵ دقیقه، یک بار توصیه می‌شود.
  3. سعی نکنید ناحیه جراحی شده را با دست یا زبان لمس کنید.
  4. بروز علائمی مانند خونریزی‌های کوچک لثه، تورم آن و یا خارج شدن مایع از لثه در روزهای ابتدایی پس از جراحی طبیعی است. این علائم نشان دهنده بهبودی محل جراحی و جوش خوردن ایمپلنت با استخوان فک هستند. این علائم به طور معمول پس از گذشت ۳ تا ۴ روز از بین می‌روند.
  5. توصیه می‌شود تا ۸ ساعت اول پس از جراحی، دهان خود را شستشو ندهید.
  6. استراحت کامل داشته باشید، دراز بکشید و با قرار دادن بالشت زیر سرتان، آن را بالاتر از سطح قلب نگه دارید.
  7. سعی کنید کمتر صحبت کنید.
  8. از انجام فعالیت‌های ورزشی و سنگین تا زمانی که دندانپزشک اجازه انجام آن را ندهد، خودداری کنید.
  9. زمانی که می‌خواهید تغییر وضعیت دهید، به عنوان مثال وقتی می‌خواهید از حالت خوابیده بلند شوید، باید ابتدا به آرامی بنشینید و سپس از جایتان بلند شوید تا دچار سرگیجه نشوید.
  10. توصیه می‌شود برای کاهش درد و تورم تا ۲۴ ساعت اول پس از جراحی کمپرس یخ را به مدت ۱۰ دقیقه در بازه‌های زمانی ۱ تا ۲ ساعته، روی صورت خود و بالای قسمتی که جراحی شده است، قرار دهید. پس از ۷۲ ساعت بهتر است از کمپرس گرم برای انجام این کار استفاده کنید.
  11. بیمار به ویژه در ساعات اولیه پس از جراحی، درد و ناراحتی را تجربه خواهد کرد که طبیعی است. بیمار باید داروهای مسکن و آنتی بیوتیک را که دندانپزشک تجویز کرده است، به موقع مصرف کند تا درد و التهاب ناشی از جراحی تسکین پیدا کند. در صورت عدم کاهش درد و حساسیت ایجاد شده با وجود مصرف داروهای تجویزی، باید در این باره با دندانپزشک خود صحبت کنید.
  12. پس از جراحی باید از مسواک نرم برای مسواک زدن دندان‌های خود استفاده کنید و دقت کنید که آن را بر روی ناحیه جراحی شده نکشید؛ زیرا در این صورت احتمال خونریزی وجود خواهد داشت.
  13. پس از ۲۴ ساعت می‌توانید از محلول آب نمک برای شستشوی دهان خود استفاده کنید. این کار را روزی ۳ تا ۴ بار انجام دهید تا از بروز عفونت جلوگیری کرده و همچنین درد و االتهاب کاهش یابد.
  14. توجه داشته باشید که تا ۲۴ ساعت نباید مایعات داغ مصرف کنید.
  15. از مصرف نوشیدنی‌های گازدار، الکلی و همچنین نوشابه پرهیز کنید.
  16. پس از هر بار مصرف مواد غذایی حتماً دهان خود را شستشو دهید.
  17. استعمال سیگار و مصرف الکل باعث ایجاد اختلال در گردش خون شده و همچنین احتمال ایجاد عفونت و خونریزی را به همراه خواهند داشت.
  18.  به هیچ عنوان از دهانشویه بدون مشورت با دندانپزشک استفاده نکنید. دهانشویه‌ها معمولا حاوی الکل بوده و می‌توانند سبب تحریک بافت لثه شوند.

نکات و مراقبت‌های مربوط به ۳ تا ۴ روز پس از کاشت ایمپلنت

نکاتی که بیمار پس از کاشت ایمپلنت در طول این مدت زمان باید رعایت کند، شامل موارد زیر هستند:

  1. در طول این چند روز از مصرف نوشیدنی‌های گازدار، الکلی و همچنین سیگار پرهیز کنید.
  2. بیمار باید به بروز علائمی از جمله تب، درد و تورم توجه کند. چنانچه این علائم پس از گذشت ۲ روز کاهش پیدا نکنند باید فوراً موضوع را به دندانپزشک خود اطلاع دهد.
  3. در صورتی که بدن بیمار نسبت به داروهای تجویزی واکنش نشان دهد، باید موضوع را با دندانپزشک خود در میان بگذارد.
  4. استفاده از کمپرس گرم برای کاهش درد، تورم و التهاب توصیه می‌شود.
  5. بهداشت دهان و دندان باید با دقت رعایت شود.

مراقبت‌های بلند مدت بعد از کاشت ایمپلنت دندان

مراقبت های بلند مدت بعد از کاشت ایمپلنت دندان

باید توجه داشته باشید که مراقبت‌های بعد از ایمپلنت دندان تنها محدود به چند روز ابتدایی بعد از جراحی نیست. برای افزایش ماندگاری و حفظ سلامت ایمپلنت دندان و همچنین پیشگیری از به خطر افتادن سلامت دهان و دندان، لازم است در طولانی مدت مراقبت‌هایی رعایت شوند. در ادامه این مراقبت‌ها را بیان کرده‌ایم:

  1. یکی از مهمترین مسائلی که در این باره وجود دارد، رعایت بهداشت دهان و دندان است. فرد باید حتماً روزی ۲ بار با استفاده از مسواک و خمیر دندان این کار را انجام دهد. همچنین بیمار باید روزی ۱ بار نخ دندان بکشد و از دهانشویه‌ای که دندانپزشک پیشنهاد داده است برای شستشوی دهان و حفظ بیشتر سلامت دندان‌ها و لثه‌های خود استفاده کند.
  2. هر ۶ ماه یک بار برای کنترل وضعیت ایمپلنت دندان به مطب دندانپزشکی مراجعه کنید. درست است که ایمپلنت دندان بسیار با دوام بوده و همانند دندان‌های طبیعی عمل می‌کند، اما به هر حال یک جسم خارجی بوده که در دهان شما قرار گرفته است. به همین دلیل اگر به نکات گفته شده توجه نداشته باشید، عفونت و انواع بیماری‌های دهان و دندان برایتان مشکلات زیادی را به همراه خواهد داشت.

رژیم غذایی بعد از کاشت ایمپلنت دندان

رژیم غذایی بعد از کاشت ایمپلنت دندان

در حین درمان، دندانپرشک از بی‌حسی موضعی استفاده می‌کند که اثر آن تا چند ساعت باقی می‌ماند. توصیه می‌شود تا از بین رفتن اثر آن، غذا نخورید. پس از آن رژیم غذایی که شرایط زیر را داشته ابشد، توصیه می‌شود:

  1. معمولا دندانپزشک توصیه می‌کند که بعد از کاشت دندان از نوشیدنی‌های سرد استفاده کنید و زیاد مایعات بنوشید.
  2. همچنین از مصرف غذاهای داغ و تند دوری کنید. با اینکه در روزهای ابتدایی غذا خورد سخت است، اما نباید مصرف غذاهای مغذی را فراموش کنید. زیرا این غذاها با ایجاد انرژی بیشتر، سرعت بهبود را افزایش می‌دهند. البته توصیه شده است از غذاهای نرم استفاده کنید تا دچار درد و تورم نشوید.
  3. به طور معمول حدود ۷ الی ۱۰ روز بعد از کاشت دندان، می‌توانید رژیم غذایی نرمال خود را دنبال کنید.

عوارض عدم انجام مراقبت‌های بعد از ایمپلنت دندان

باید این را در نظر داشته باشید که برای کاشت ایمپلنت دندان، جراحی انجام می شود. اگر مراقبت‌های لازم را انجام ندهید، قطعا مشکلات متعددی برایتان ایجاد خواهد شد. در ادامه به برخی از این عوارض اشاره شده است:

  1. عفونت یکی از شایع‌ترین این مشکلات، عفونت است. عفونت می‌تواند برای پایه ایمپلنت مشکلاتی را ایجاد نماید. به همین دلیل در بیشتر مواردی که عفونت ایجاد می‌شود، کاشت ایمپلنت دندان با شکست رو‌به‌رو می‌گردد.
  2. لق شدن پایه ایمپلنت توجه نکردن به رژیم غذایی مناسب، می‌تواند لق شدن پایه ایمپلنت را در پی داشته باشد. لق شدن آن، به دنبال خود مشکلات دیگری خواهد داشت.
  3. خونریزی به عنوان مثال اگر بعد از جراحی گاز را زودتر از موعد مشخص بردارید، احتمال تشکیل لخته کمتر خواهد بود. به همین دلیل هم ممکن است خونریزی تا مدت زیادی ادامه داشته باشد.

سوالات متداول

  1. نحوه خوابیدن بعد از کاشت ایمپلنت دندان به چه صورت است؟

    دندانپزشک توصیه می‌کند تا در دو طرف خود، دو بالش قرار دهید تا روی صورت خوابیدن شما کنترل شود. همچنین اگر درد و تورم دارید، می‌توانید یک حوله گرم را بر روی بالش گذاشته تا به کاهش درد و التهاب به شما کمک کند.

  2. آیا بعد از کاشت دندان به منظور مراقبت از آن، استفاده استیمولاتور لازم است؟

    استیمولاتور برای اینکه سبب نرم‌تر شدن بافت شود، ماساژ نرم را روی بافت لثه ایجاد می‌کند، اما اجباری در استفاده از آن وجود ندارد و با سایر روش‌های بیان شده توسط دندانپزشک نیز می‌توان درد و تورم را کاهش داد.

  3. چرا دندانپزشک بعد از ایمپلنت دندان، آنتی بیوتیک تجویز می‌کند؟

    بعد از کاشت دندان به دلایل متعددی احتمال ایجاد عفونت در محل تحت درمان وجود دارد. به همین منظور دندانپزشک برای کنترل عفونت آنتی بیوتیک تجویز می‌کند.

  4. به منظور مراقبت‌های بعد از ایمپلنت دندان، استفاده از چه داروهایی ضرورت دارد؟

    معمولا برای تمام افرادی که کاشت دندان را انجام می‌دهند، استفاده از آنتی بیوتیک ضروری است، اما اینکه هر بیمار چه داروهایی را باید مصرف کند، دندانپزشک با صلاح دید خود آنها را تجویز می‌کند.

  5. اگر بعد کاشت دندان ترشحات خونی بسیار زیاد بود، انجام چه اقداماتی لازم است؟

    در صورتی که دچار خونریزی شدیدی بعد از کاشت ایمپلنت دندان شدید، در صورت امکان گاز استریل پهن‌تری را روی محل زخم قرار دهید. می‌توانید بین گاز استریل یک چای کیسه‌ای معمولی نیز بگذارید. باید گاز استریل را روی محل زخم تا حدود ۱ ساعت، فشار دهید تا کنترل خونریزی را به دست بگیرید. اگر خونریزی ادامه داشت باید این کار را مجدد تکرار نمایید. بیشتر اوقات با این کار خونریزی کاهش می‌یابد، اما اگر این اتفاق نیفتاد حتما به مطب دندانپزشکی مراجعه نمایید.

  6. چه مدت بعد از کاشت ایمپلنت دندان، بیمار به شرایط عادی خود باز می‌گردد؟

    به طور معمول بعد از یک تا ۲ روز بیمار می‌تواند زندگی عادی خود را داشته باشد. اما ممکن است در رژیم غذایی یکسری محدودیت‎‌هایی وجود داشته باشد.

  7. آیا تب بعد از کاشت ایمپلنت دندان طبیعی است؟

    برخی از بیماران زمانی که جراحی‌های دهانی انجام می‌دهند، دچار تب می‌شوند که اگر خفیف باشد، جای نگرانی نیست. اما افزایش تب را به دندانپزشک خود اطلاع دهید.

  8. دلیل اهمیت استراحت بعد از ایمپلنت دندان چیست؟

    باید بدانید که یکی از دلایل بیماری پری ایمپلنتایتیس، عدم استراحت بعد از ایمپلنت دندان است. اگر پس از کاشت ایمپلنت دندان استراحت کافی نداشته باشید، استخوان فک با پایه ایمپلنت به درستی جوش نمی‌خورد. اگر بهداشت دهان و دندان به درستی رعایت نشود، بافت‌های اطراف ایمپلنت به دلیل عفونت دچار این بیماری خواهند شد که در نهایت احتمال از دست رفتن دندان وجود دارد.

  9. پس زدن ایمپلنت دندان چه عوارضی دارد؟

    درد، تورم و عفونت دیگر علائم شکست کاشت ایمپلنت دندان هستند. اگر این علائم مشاهده شد، باید حتما به مطب دندانپزشکی مراجعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط
تازه ترین مطالب
میزان پیشرفت خواندن شما
فهرست محتوا
به مناسبت افتتاح

شعبه جدید

تخفیف 30% + ویزیت رایگان