بهترین سن کاشت ایمپلنت دندان: آیا ایمپلنت محدودیت سنی دارد؟

بهترین سن کاشت ایمپلنت دندان
فهرست محتوا
۵/۵ - (۳ رای)

افراد ممکن است در سنین مختلفی و بر اثر عوامل متعددی یک یا چند دندان خود را از دست بدهند. فرقی نمی‌کند که این اتفاق در چه سنی رخ دهد، از دست دادن دندان اتفاقی است که می‌تواند برای افراد در سنین مختلف ناخوشایند باشد و به این دلیل به دنبال راه‌ حل‌هایی برای جایگزین کردن دندان از دست رفته به کمک ایمپلنت باشند.
اگر شما نیز جزء افراد نوجوان، جوان و یا مسنی هستید که یک یا چند دندان خود را از دست داده‌اید و به دنبال دانستن این مسئله هستید که سن مناسب برای ایمپلنت چه سنی است و آیا برای سن شما مناسب است یا خیر، با مطالعه این مطلب به پاسخ سؤالات خود خواهید رسید. پس با ما همراه باشید.

بهترین سن برای کاشت ایمپلنت دندان

بهترین سن برای کاشت ایمپلنت دندان

ایمپلنت دندان روشی است که در اغلب موارد موفقیت آمیز است، با این حال فاکتورهایی وجود دارند که بر میزان موفقیت این درمان تأثیر دارند. یکی از این فاکتورها، سن است. گرچه گفته می‌شود که محدودیت سنی برای انجام آن وجود ندارد، اما در برخی موارد ممکن است برای برخی افراد محدودیت‌هایی وجود داشته باشد. به عنوان مثال ایمپلنتولوژیست ها به افراد نوجوانی که هنوز ساختار استخوانی و فک آنها به بلوغ و رشد کامل نرسیده است و یا افراد مسنی که از نظر سلامت عمومی در وضعیت نامطلوبی هستند، انجام این درمان را توصیه نمی‌کنند. در ادامه این مطلب توضیحاتی را به طور مفصل‌تر و کامل‌تر درباره این موضوع ارائه داده‌ایم.

آیا کودکان و نوجوانان کاندید مناسبی برای ایمپلنت دندان هستند؟

کودکان و نوجوانان اغلب به دلیل فعالیت‌های پر تحرکی که دارند، بیشتر از سایرین در معرض از دست دادن دندان‌های خود بر اثر زمین خوردن و یا وارد شدن ضربه به صورت هستند. این اتفاق در سنین پایین می‌تواند بر اعتماد به نفس آنها تأثیر نامطلوبی بگذارد و بر حتی بر روابط اجتماعی آنها نیز تأثیر داشته باشد. به همین دلیل این دسته از افراد و یا والدین آنها به فکر جایگزین کردن دندان از دست رفته آنها با استفاده از ایمپلنت دندان می‌افتند.

آیا ایمپلنت را می توان در سنین کودکی و نوجوانی انجام داد؟

به این دلیل که رشد استخوان فک افراد تا سنین ۱۷ تا ۲۰ سالگی ادامه دارد، توصیه می‌شود که پس از گذشت این سن و کامل شدن رشد استخوان فک، اقدام به انجام این درمان نمایند. کاشت ایمپلنت در زمانی که استخوان فک هنوز در حال رشد است و تغییر شکل می‌دهد، به این دلیل که ایمپلنت درون استخوان فک کاشته می‌شود و همانند دندان طبیعی نمی‌تواند همزمان با رشد و تغییرات فک، تغییری در موقعیت خود داشته باشد، ممکن است مشکلاتی از قبیل مشکلات بایت برای بیمار به وجود آورد.
تعیین سن مناسب و دقیق استفاده از این درمان نیاز به انجام معاینات و بررسی‌های لازم توسط متخصص ایمپلنت دارد.

حداقل سن برای ایمپلنت کردن دندان

به طور معمول گفته می‌شود که فرد باید تا زمانی که رشد استخوان فک او کامل شود، از انجام این درمان خودداری نماید. معمولاً کمترین سن برای ایمپلنت کردن دندان، ۱۸ سالگی است.

آیا ایمپلنت دندان برای افراد مسن مناسب است؟

ایمپلنت دندان در افراد مسن

به طور کلی کاشت ایمپلنت دندان برای افرادی که سن بالایی دارند و به بلوغ اسکلتی و رشد کامل استخوان فک رسیده‌اند، هیچگونه محدودیت سنی ندارد. در این میان بزرگسالان و افراد مسنی هستند که می‌خواهند دندان از دست رفته خود را با استفاده از این روش جایگزین کنند که خوشبختانه از نظر سنی ممنوعیتی برای آنها وجود ندارد و حتی مشاهده شده است که این درمان برای افراد بالای ۶۵ سال و حتی ۸۰ سال نیز موفقیت آمیز بوده است.
اما همانطور که اشاره کردیم، سن تنها یکی از این فاکتورها است و فاکتورهای دیگری در این میان باید مورد ارزیابی قرار بگیرند. به عنوان مثال افراد مسن باید از نظر سلامت عمومی و عدم ابتلا به بیماری‌هایی مانند دیابت، بیماری‌های قلبی و … چکاپ‌های لازم را انجام دهند تا مناسب بودن و یا نبودن این درمان برای آنها مشخص شود و سلامتی‌شان به خطر نیفتد. تشخیص این امر بر عهده ایمپلنتولوژیستی است که به ایشان مراجعه می‌نمایند.

سؤالات متداول

  1. در صورت پایین بودن سن بیمار برای ایمپلنت چکار باید کرد؟

    با از دست دادن دندان در هر سنی بهتر است بیمار فوراً به کلینیک دندانپزشکی مراجعه نماید تا راهنمایی‌های لازم در این باره را دریافت نماید و پس از آن در سن مناسبی که ایمپلنتولوژیست به او توصیه کرده است، مجدداً برای دریافت ایمپلنت به کلینیک مراجعه کند.

  2. آیا ایمپلنت کردن دندان در سن ۱۸ سالگی مناسب است؟

    از آنجایی که رشد فک و دندان‌های بیمار تا سن ۲۵ سالگی ادامه دارد، ممکن است پس از کامل شدن رشد آنها، دندان‌ها بلندتر از تاج ایمپلنت به نظر برسند. البته در صورتی که این اتفاق رخ دهد، بیمار می‌تواند اقدام به تعویض ایمپلنت از ناحیه تاج نماید و تاج جدیدی را با اندازه متناسب دریافت کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط
تازه ترین مطالب
میزان پیشرفت خواندن شما
فهرست محتوا
به مناسبت افتتاح

شعبه جدید

تخفیف 30% + ویزیت رایگان