کامپوزیت دندان: راهنمای جامع ونیر کامپوزیت | مزایا، معایب + نکات مهم

راهنمای جامع ونیرهای کامپوزیتی دندان
فهرست مطالب (کلیک کنید)
۴.۶/۵ - (۷ رای)

زیبایی دندان‌ها به عنوان عامل مهمی در بالا بردن اعتماد به نفس افراد مطرح است. با پیشرفت تکنولوژی در زمینه دندانپزشکی، کامپوزیت‌های زیبایی به عنوان یک راه حل نوین در بهبود زیبایی دندان‌ها و بهبود رنگ، شکل و ساختار آنها به کار گرفته می‌شوند.
تا چه حد با مزایا و محدودیت‌های استفاده از این روش در ترمیم و بهبود ظاهر دندان‌ها آشنا هستید؟
با تحقیق در مورد کامپوزیت دندان می‌توانید به اطلاعات مفیدی در این خصوص برسید.
علاوه بر این، در این مقاله همه چیز در مورد کامپوزیت دندان از جمله اینکه برای چه کسانی مناسب است، روش‌های اجرای ترمیم‌های زیبایی با استفاده از این روش، تأثیرات مثبت آن بر زیبایی دندان، قیمت و سایر موارد دیگر پرداخته شده است.
با توجه به اهمیت زیبایی و اعتماد به نفس در زندگی روزمره، آشنایی با روش‌هایی زیبایی دندان برای همگان بسیار مفید است. پس مطالعه این مطلب از دکتر فاطمه لبافی پیشنهاد بسیار خوبی برای شما است. با ما همراه باشید.

کامپوزیت دندان چیست؟

ونیر کامپوزیت دندان چیست؟

کامپوزیت دندان (Dental composite) ماده‌ خمیری همرنگ دندان است که به عنوان پر کننده حفره‌ها در پوسیدگی‌ها و برطرف کردن نواقص و مشکلات ظاهری دندان‌ها برای ایجاد لبخندی زیبا به کار برده می‌شود. این ونیرها از مواد رزینی ساخته می‌شود.

پادکست ونیر کامپوزیت دندان

در این پادکست شما به طور کامل با درمان کامپوزیت ونیر آشنا خواهید شد.

کامپوزیت دندان برای چه کسانی مناسب است؟

کاندیدهای مناسب کامپوزیت دندان
کامپوزیت می‌تواند گزینه مناسبی برای اصلاح طرح لبخند در افراد با شرایط زیر باشد:

  1. دارای فاصله دندانی
  2. دارای دندان‌های لب پر شده
  3. دارای دندان‌های ترک خورده
  4. دارای دندان شکسته
  5. دارای دندان‌های زرد و یا بدرنگ
  6. نداشتن دندان‌های یکدست

به منظور بررسی این موضوع که آیا درمان کامپوزیت برای شما مناسب است یا خیر، می‌بایست به متخصص ترمیم و یا ارتودنسی مراجعه نمایید.

قیمت ونیر کامپوزیت چقدر است؟

هزینه کامپوزیت دندان

هزینه کامپوزیت دندان به صورت هر واحد دندان در نظر گرفته می‌شود، یعنی هر واحد کامپوزیت دندان که معادل با یک دندان است، هزینه‌ای در حدود ۴,۰۰۰,۰۰۰ تومان (چهار میلیون تومان) دارد.

عوامل موثر بر قیمت کامپوزیت دندان

قیمت کامپوزیت با در نظر گرفتن فاکتورهای مختلفی از جمله مواردی که در ادامه به آنها اشاره کرده‌ایم مشخص می‌شود:

  1. تعداد دندان‌هایی که فرد نیاز و یا تمایل به انجام کامپوزیت دارد.
  2. شهر و محل قرارگیری کلینیک دندانپزشکی و تعرفه‌ای که متناسب با آن تعیین می‌شود.
  3. شهرت و تجربه دندانپزشک و دستمزدی که دریافت می‌کند.
  4. نوع بیمه و اینکه این درمان را تحت پوشش قرار می‌دهد یا خیر.
  5. جنس و برند کامپوزیت که در ارزان‌تر یا گران‌تر شدن درمان تأثیر دارد.

پیشنهاد می‌شود جهت دریافت مشاوره رایگان و اطلاع از قیمت نهایی با کلینیک دندانپزشکی دکتر لبافی تماس بگیرید.

آشنایی با فواید کامپوزیت ونیر

معرفی فواید کامپوزیت دندان
افرادی که ونیر کامپوزیت را برای بهبود و افزایش زیبایی لبخند و دندان‌های خود انتخاب می‌کنند، می‌توانند از مزایای بسیار زیاد آن که در ادامه آنها را نام برده‌ایم، بهره ببرند. این مزایا عبارت‌اند از:

  1. دستکاری نکردن ساختار دندان حین نصب به طور معمول برای نصب کامپوزیت دندان نیازی نیست که سطح آن تراشیده شود. به همین دلیل گفته می‌شود که ساختار دندان دستکاری نمی‌شود. با این حال در برخی موارد ممکن است دندانپزشک تشخیص دهد در حد مورد نیاز، مقداری از سطح دندان را تراش دهد تا با اضافه کردن کامپوزیت بتواند پوشش دهی بیشتری را فراهم کند.
  2. قابلیت ترمیم شدن یکی از ویژگی‌های بسیار خوب کامپوزیت، خمیری بودن آن است که این امکان را فراهم می‌کند تا دندانپزشک بتواند به راحتی آن را متناسب با شکل دندان بیمار و نیاز او فرم دهد. این ویژگی باعث شده است که در صورت شکستگی، لب پر شدگی و یا ترک خوردگی، دندانپزشک بتواند مجدد آن را ترمیم کند.
  3. مشابه بودن به دندان‌های طبیعی امروزه ونیرها در انواع و رنگ‌های مختلفی تولید می‌شوند تا دندانپزشک بتواند برای ایجاد ظاهر یک دندان طبیعی از آنها استفاده کند.
  4. دوره درمان کوتاه و سریع این روش تنها با یک جلسه مراجعه به مطب قابل انجام است. این مزیت شرایطی را برای کسانی که به هر دلیلی می‌خواهند دندان‌های خود را در اسرع وقت ترمیم کنند، فراهم کرده است.
  5. داشتن استحکام و مقاومت مطلوب این ونیرها در برابر فشارهایی که به آن وارد می‌شود، از مقاومت و استحکام خوبی برخوردار است. اما این موضوع نباید سبب شود که فرد در مراقبت از آن سهل انگاری کند.

آیا کامپوزیت سبب برجسته‌تر شدن دندان‌ها می‌گردد؟

با اینکه کامپوزیت به عنوان یک لایه اضافه روی دندان‌هایتان قرار می‌گیرد، اما دندان‌ها برجسته‌تر نخواهند شد. معمولا دندانپزشکی که در این زمینه مهارت خوبی داشته باشد، می‌داند چگونه کامپوزیت را فرم دهد تا چنین اتفاقی نیفتد.

برای ظاهری زیباتر، چه تعداد از دندان‌های خود را کامپوزیت کنم؟

تعداد دندانهای مناسب برای کامپوزیت

تعداد دندان‌هایی که نیاز به کامپوزیت دارند، به این بستگی دارد که چه تعداد از آن‌ها در زمان لبخند زدن قابل مشاهده هستند.
معمولاً افراد حدود ۶ تا ۱۰ دندان را برای این کار انتخاب می‌کنند.
برای درک بهتر می‌توانید از روبه‌رو و از نیم رخ صورت خود با لبخند عکس بگیرید و تعداد دندان‌هایی که در این شرایط مشخص می‌شوند را بررسی کنید.

آیا ونیر کامپوزیتی سن خاصی دارد؟

معمولاً توصیه دندانپزشکان این است که ترمیم زیبایی دندان با کامپوزیت قبل از ۱۸ سالگی انجام نشود، مگر اینکه شرایط ضروری وجود داشته باشد. در این سنین رشد استخوان فک به طور کامل به اتمام نرسیده و ممکن است بعد از مدتی سبب تغییراتی در ظاهر کامپوزیت گردد.

ماندگاری کامپوزیت رزین دندان چقدر است؟

آیا کامپوزیت رزین دندان ماندگاری بالایی دارد؟

دوام کامپوزیت به طور معمول بین ۳ تا ۸ سال است. اما فاکتورهای متعددی در تعیین ماندگاری آن نقش دارند و میزان آن از فردی به فرد دیگر متفاوت است. اگر به فکر انجام این درمان هستید، پیشنهاد می‌کنیم مقاله طول عمر کامپوزیت دندان را مطالعه نمایید.

کامپوزیت فک بالا چگونه است؟

کامپوزیت فک بالا

به این دلیل که دندان‌های فک بالا بیشتر از دندان‌های فک پایین در معرض دید هستند، اغلب افراد ترجیح می‌دهند که تنها آنها را کامپوزیت کنند و هزینه‌ای بابت دو فک پرداخت نکنند.
تعداد دندان‌های فک بالا که می‌توان آنها را کامپوزیت کرد، به خواسته بیمار و یا نیاز او بستگی دارد.
توجه: درمان انحراف فک با کامپوزیت امکان پذیر نیست.

مراحل انجام ونیر کامپوزیت دندان

دندانپزشک در ابتدا ارزیابی و مشخص می‌کند که آیا استفاده از کامپوزیت برای برطرف کردن ایرادات دندانی بیمار و اصلاح طرح لبخند او مناسب است یا خیر. در ادامه با مراحل کامپوزیت آشنا خواهید شد:

  1. انتخاب رنگ

    رنگ کامپوزیت دندان چگونه انتخاب می شود؟

    انتخاب رنگ ونیر کامپوزیت اولین مرحله در انجام این ترمیم است. برای راحتی در انتخاب رنگ، دندانپزشک سایه رنگ کامپوزیت را در کنار دندان‌های بیمار قرار می‌دهد. فرد با مشاهده آنها می‌تواند مناسب‌ترین رنگ را با کمک راهنمایی‌های دندانپزشک، انتخاب کند.

  2. آماده سازی و تمیز کردن دندان‌ها

    چگونه دندانها برای کامپوزیت آماده می شوند؟

    نصب کامپوزیت نیاز به تراشیدن مینای دندان ندارد. با این حال باید سطح آن کاملاً تمیز باشد و اثری از ذرات غذایی، جرم، پلاک و هرگونه پوسیدگی روی آن وجود نداشته باشد. به همین دلیل دندانپزشک ابتدا اقدام به پاکسازی، تمیز کردن دندان‌ها و برداشتن تمام موارد ذکر شده از روی دندان‌ها می‌کند.

  3. اسید اچ کردن سطح دندان

    منظور از اسید شویی سطح دندان برای کامپوزیت چیست؟

    دندانپزشک با استفاده از اسید فسریک ۳۷ درصد، برای این که کامپوزیت بتواند پیوند محکم‎‌تری با مینا ایجاد کند، سطح آن را متخلخل می‌کند. برای این کار، دندانپزشک مقداری از این ماده را درون سرنگی می‌گذارد و آن را بر روی دندان‌ها قرار می‌دهد و پس از ۱۵ ثانیه، اسید را به طور کامل با شستشو دادن پاک می‌کند. به این ترتیب سطح دندان‌ها برای ادامه مراحل نصب کامپوزیت آماده می‌شود.

  4. استفاده از باندینگ

    دندانپزشک چگونه مواد کامپوزیت را روی دندان قرار می دهد؟

    دندانپزشک بعد از آماده سازی دندان، باندینگ را روی سطح مینای دندان قرار می‌دهد. معمولا برای این کار، از یکسری میکرو براش‌هایی استفاده می‌شود. در ادامه، برای اینکه باندینگ فعال شود، باید با استفاده از دستگاه لایت کیور، به مدت ۲۰ تا ۴۰ ثانیه به آن نور بتاباند. بعد از اینکه باندینگ فعال شد، می‌تواند مرحله بعدی را آغاز کند.

  5. فرم و شکل دهی ماده کامپوزیت

    فرم دادن مواد کامپوزیت روی دندان

    دندانپزشک برای انجام این مرحله باید دقت و ظرافت کافی را به خرج دهد؛ زیرا نتیجه آن تا حدود زیادی به هنر دست دندانپزشک و مهارت او بستگی دارد. قرار دادن خمیر کامپوزیت با استفاده از تکنیک لایه گذاری و با دستگاه لایت کیور انجام می‌شود.

  6. کیور کردن کامپوزیت با لایت کیور

    مواد کامپوزیت با کمک نور لیزر مخصوص، سفت می شوند.

    دندانپزشک پس از قرار دادن هر لایه کامپوزیت بر روی دندان و فرم دادن به آن، در صورت رضایت از نتیجه، به مدت ۱۰ تا ۴۰ ثانیه نور لایت کیور را به لایه کامپوزیت می‌تاباند. این نور باعث سفت و محکم شدن مواد روی سطح دندان می‌شود. دندانپزشک این کار را تا جایی ادامه می‌دهد که به نتیجه مطلوب و رضایت بخش برسد.

  7. پالیش کردن کامپوزیت

    پالیش کردن کامپوزیت دندان

    پالیش کردن علاوه بر ارائه سطح صاف، صیقلی و زیبا به دندانپزشک این امکان را می‌دهد تا بتواند اصلاحات لازم درمورد شکل و فرم کلی کامپوزیت را انجام دهد.
    دندانپزشک پس از رضایت از نتیجه، از بیمار می‌خواهد تا دندان‌های خود را در آینه ببیند. بیمار باید در صورت عدم رضایت و یا تمایل به ایجاد تغییرات، نظر خود را اعلام کند تا اقدامات لازم انجام شود.

  8. ارزیابی بایت و نحوه گاز گرفتن با استفاده از کاغذ کاربنی

     نحوه گاز گرفتن کاغذ کاربنی و ارزیابی بایت

    دندانپزشک برای ارزیابی بایت و نحوه گاز گرفتن توسط بیمار، کاغذ کاربنی را بین دندان‌های او قرار می‌دهد و از بیمار می‌خواهد تا آن را گاز بگیرد. سپس کاغذ را از دهان بیمار خارج کرده و با بررسی رد دندان‌های بیمار، تشخیص می‌دهد که ایرادی وجود دارد یا خیر. در صورت وجود ایراد به طور معمول با استفاده از پالیش کردن مجدد، آن را برطرف می‌کند.

بهترین برند کامپوزیت

از رایج‌ترین و مشهورترین برندهای کامپوزیت دندان می‌توان به برندهای ایویکولار، آی پی اس، اولترادنت، Gradia DIrect ،Bisco ، کازمادنت، سارمکو اشاره داشت.

ونیرهای کامپوزیتی چه کاربردهایی دارد؟

کاربردهای کامپوزیت دندان
کامپوزیت ماده پر کاربردی است که برای رفع مشکلات و نواقص دندانی مختلفی مورد استفاده قرار می‌گیرد. در ادامه کاربرد کامپوزیت دندان را بیان کرده‌ایم:

  1. ترمیم شکستگی دندان‌ها
  2. ترمیم ترک خوردگی دندان‌ها
  3. ترمیم لب پر شدگی دندان‌ها
  4. ترمیم و اصلاح اندازه و فرم دندان‌ها و متناسب کردن آن با سایر دندان‌ها
  5. ترمیم شکل دندان‌ها پس از برداشتن پوسیدگی‌های آن
  6. اصلاح بد رنگی و لکه‌های دندانی
  7. اصلاح کجی جزئی دندان‌ها
  8. اصلاح فرم دندان‌ها و محافظت از ریشه آنها در صورت عقب رفتگی لثه
  9. سفید کردن دندان‌ها
  10. بستن فاصله‌های جزئی بین دندان‌ها
  11. اصلاح شکل دندان‌های جلویی که بر روی یکدیگر قرار گرفته‌اند.
  12. اصلاح دندان‌های خرگوشی

چه افرادی بهتر است کامپوزیت ونیر را انتخاب نکنند؟

کامپوزیت دندان به چه افرادی پیشنهاد نمی شود؟

افراد زیر در وهله اول نمی‌توانند گزینه مناسبی برای ونیر کامپوزیت باشند:

  1. بهترین گزینه برای افرادی که جای خالی دندان در دهان خود دارند، استفاده از ایمپلنت و یا بریج دندان است.
  2. کسانی که دارای پوسیدگی‌های دندانی و بیماری‌های لثه هستند.
  3. افرادی که دارای ناهنجاری‌های فکی هستند.
  4. افرادی که دندان‌های به شدت نامرتب و بهم ریخته‌ای دارند.
  5. کسانی که دندان ‌قروچه دارند.

معایب کامپوزیت دندان چیست؟

کامپوزیت دندان چه معایبی دارد؟

این روش گرچه مزایای بسیار زیادی دارد، اما گاهی ممکن است معایبی نیز داشته باشد که در ادامه به آنها اشاره می‌کنیم:

  1. تغییر در رنگ جنس کامپوزیت به گونه‌ای است که می‌تواند رنگ مواد غذایی و نوشیدنی‌های رنگی را به خود جذب کند. همچنین می‌تواند تحت تأثیر نیکوتین موجود در سیگار تغییر رنگ دهد.
  2. دائمی نبودن این ماده گرچه ماندگاری و طول عمر خوبی دارد، اما همچنان در مقایسه با لمینت دندان، طول عمر کمتری دارد. توجه داشته باشید که ماندگاری کامپوزیت در صورت رعایت نکات مراقبتی تا ۸ سال است.
  3. نداشتن مقاومت و استحکام بسیار زیاد کامپوزیت مقاومت و استحکام مطلوبی دارد، اما اگر بخواهیم آن را با لمینت مقایسه کنیم، مقاومت آن، نسبت به لمینت کمتر است و نیاز به مراقبت‌های بیشتری دارد.

ونیر کامپوزیت دندان چه عوارضی دارد؟

عوارض ونیر کامپوزیت دندان

 

اغلب گفته می‌شود که عوارض کامپوزیت دندان به موارد مربوط به محافظت از آن ارتباط دارد و نه به جنس و تکنیک انجام آن. در ادامه عوارضی که ممکن است برخی افراد تجربه کنند را بیان کرده‌ایم:

  1. شکستن دندان‌های کامپوزیت شده توصیه می‌شود که غذاها و خوراکی‌های سخت را با دندان کامپوزیت شده گاز نگیرید. زیرا انجام این کارها فشار زیادی به کامپوزیت وارد کرده و منجر به شکستگی و یا ترک خوردگی آن می‌گردد.
  2. حساس شدن دندان‌ها به دما حساس شدن دندان‌ها به دمای سرد و یا گرم مواد غذایی و نوشیدنی‌ها تا چند روز ابتدایی پس از نصب کامپوزیت‌ها طبیعی است.
  3. پوسیدگی دندان زیر کامپوزیت در صورتی که دندانپزشک هنگام نصب کامپوزیت، دندان‌ها را به طور کامل پاک‌سازی نکند و جرم یا پوسیدگی قبلی بر روی دندان باقی بماند، پس از نصب، پوسیدگی‌ها پیشرفت کرده و سلامت دندان را به خطر می‌اندازند. همچنین عدم رعایت بهداشت دهان و دندان نیز می‌تواند موجب ایجاد این عارضه شود.
  4. ملتهب شدن لثه ممکن است بافت لثه پس از اتمام درمان، حساس و یا ملتهب شود که این امر معمولاً طبیعی بوده و به مرور از بین می‌رود.

پس از کامپوزیت ونیر باید چه مراقبت‌هایی را رعایت کنید؟

بعد از کامپوزیت دندان، این نکات را رعایت کنید؟

به دست آوردن دندان‌های مرتب و لبخندی زیبا نیاز به صرف هزینه و زمان دارد، به همین دلیل افراد برای حفظ نتیجه ترمیم دندان‌های خود برای مدت زمان طولانی‌تر باید مراقبت‌هایی را انجام دهند. در ادامه نکات مراقبت از کامپوزیت دندان را بیان کرده‌ایم:

  1. اثر داروی بی حسی که پیش از نصب کامپوزیت‌ها تزریق می‌شود، ممکن است ۱ تا ۲ ساعت پس از پایان ترمیم باقی بماند. به همین دلیل فرد ممکن است سفتی غذاها را متوجه نشود و یا نتواند عمل گاز گرفتن و جویدن غذا را به درستی انجام دهد و زبان یا لپ خود را گاز بگیرد. (در صورتی که نیاز به تراش دندان نباشد، داروی بی حسی تزریق نمی‌شود.)
  2. گاهی ممکن است فرد در روزهای ابتدایی پس از انجام ترمیم متوجه شود که کامپوزیت‌ها لبه‌های تیزی دارند و یا هنگام جویدن غذا احساس داشته باشد. در این صورت بهتر است هرچه سریع‌تر به مطب مراجعه کرده تا دندانپزشک مشکلات موجود را مورد بررسی قرار داده و اصلاحات مورد نیاز را انجام دهد.
  3. دندان‌های کامپوزیت شده نیز همانند دندان‌های طبیعی نیاز به مراقبت دارند. بنابراین پس از انجام درمان نیز باید روزی ۲ بار مسواک زده، نخ دندان بکشید و از خمیر دندان و دهانشویه مناسب نیز استفاده کنید.
  4. ونیر کامپوزیت‌ها هرقدر که از مواد مطلوبی ساخته شوند و از برندهای با کیفیت انتخاب شوند، در نهایت دارای مقداری رنگ پذیری هستند. به همین دلیل افراد باید در مصرف مواد غذایی، نوشیدنی‌ها و خوراکی‌های رنگی محدودیت‌هایی برای خود لحاظ کنند.
  5. مشکلات ناشی از استرس و اضطراب از قبیل دندان قروچه باعث می‌شوند که فرد هنگام خواب، به طور ناخودآگاه دندان‌های خود را بر روی یکدیگر فشار دهد. این اختلال نه تنها می‌تواند موجب ترک خوردگی و لب شدگی دندان‌های طبیعی شود، بلکه به کامپوزیت نیز آسیب می‌رساند. به همین دلیل بهتر است به دندانپزشک مراجعه کرده و در صورت نیاز از راهکارهای وی بهره‌مند شوید.
  6. از دندان‌های خود به عنوان ابزار استفاده نکنید.
  7. مراجعه منظم به کلینیک دندانپزشکی جهت انجام چکاپ را فراموش نکنید.
  8. غذاهای سفت نخورید.
  9. از محافظ دهانی هنگام شرکت در فعالیت‌های ورزشی استفاده کنید.

عکس قبل و بعد کامپوزیت دندان

عکس قبل و بعد کامپوزیت دندان به زودی به روز رسانی خواهد شد.

فیلم کامپوزیت دندان

فیلم انجام کامپوزیت دندان به زودی به روز رسانی می‌شود.

سوالات متداول ونیر کامپوزیت

  1. آیا انتخاب رنگ ونیر کامپوزیت به عهده بیمار است؟

    بله، برای انتخاب رنگ حتما نظر بیمار پرسیده می‌شود، چرا که در نهایت بیمار باید از نتیجه کار راضی باشد. از این رو دندانپزشک حتما با بیمار مشورت می‌کند. اما با توجه به تجربه‌ای که دندانپزشک دارد، راهنمایی‌های خود را به بیمار ارائه می‌کند تا بهترین رنگ را انتخاب کند.

  2. آیا امکان کامپوزیت کردن دندان‌های روکش شده وجود دارد؟

    در صورتی که دندان‌های شما قبلا روکش شده باشند، ابتدا دندانپزشک دندان‌ها را معاینه نموده و وضعیت آنها را بررسی می‌کند. در صورتی که امکان پذیر باشد، روکش‌های قبلی را با روکش‌های جدید تعویض می‌نماید.

  3. آیا انجام عمل زیبایی بینی با کامپوزیت زیبایی دندان تداخل دارد؟

    با توجه به اینکه بعد از عمل بینی بیمار نیاز دارد دوره نقاهتی را طی کند، توصیه شده تا پایان این دوره خدمات دندانپزشکی روی دندان‎‌های جلویی انجام نشود. انجام ونیر کامپوزیت یکی از این خدمات است.

  4. آیا پشت دندان هم کامپوزیت می‌شود؟

    ونیر کامپوزیت برای زیبایی لبخند شماست؛ این یعنی نیازی به انجام آن برای پشت دندان‌ها نخواهد بود. چرا که این بخش برای مخاطب شما قابل مشاهده نیست.

  5. آیا کامپوزیت به دندان آسیب می‌زند؟

    خیر، هیچ آسیبی به دندان وارد نمی‌کند.

  6. آیا حرف زدن بعد از کامپوزیت دندان دچار مشکل می‌شود؟

    معمولا چنین اتفاقی نمی‌افتد؛ به خصوص که پشت دندان کامپوزیت شده معمولا چیزی قرار داده نمی‌شود.  اما برخی از افراد ممکن است در روزهای ابتدایی با چنین مشکلی مواجه شوند که بعد از مدت کوتاهی از بین می‌رود.

  7. تفاوت کامپوزیت درمانی با کامپوزیت ترمیمی چیست؟

    زمانی که از آن برای پر کردن حفره پوسیدگی استفاده می‌شود، به آن کامپوزیت درمانی می‌گویند. اما زمانی که از این ماده برای زیبایی دندان استفاده می‌شود، کامپوزیت ترمیمی نامیده می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط
دسته بندی مقالات
  • مقالات کشیدن دندان
  • مقالات پر کردن دندان
  • مقالات جرمگیری دندان
  • مقالات بلیچینگ دندان
  • مقالات ونیر کامپوزیت دندان
  • مقالات لمینت دندان
  • مقالات روکش دندان
  • مقالات جراحی زیبایی لثه
  • مقالات ایمپلنت دندان
  • مقالات ارتودنسی دندان
  • مقالات جراحی فک
  • مقالات درمان ریشه یا عصب کشی
به مناسبت افتتاح

شعبه جدید

تخفیف 30% + ویزیت رایگان