ایمپلنت دندان | قیمت، انواع ایمپلنت، مزایا و معایب، مراحل درمان

راهنمای جامع ایمپلنت دندان | انواع، مزایا، مراحل، هزینه، عکس، فیلم و عوارض کاشت دندان

مطالعه این مطلب 15 دقیقه زمان نیاز دارد

دسترسی سریع به عناوین این مطلب

آیا این مطلب برای شما نوشته شده؟

آیا شما نیز دندان از دست رفته دارید و برای پر کردن جای خالی آن به فکر ایمپلنت دندان خود افتاده اید؟ یا شاید دندانپزشک، ایمپلنت را به شما پیشنهاد داده است. در هر حال، ایمپلنت دندان یکی از بهترین و موثرترین روش های جایگزینی دندان از دست رفته می باشد.
شاید این سوال برای شما پیش آمده باشد که آیا ایمپلنت دندان برای شما نیز مناسب است؟
قطعا هزینه آن نیز ذهن شما را به خود مشغول کرده است و دنبال راهی برای کاهش هزینه ی آن هستید.
شاید نیز احساس می کنید که درد ایمپلنت برای شما غیر قابل تحمل است.
شما می توانید با مطالعه مقاله زیر، علاوه بر اینکه پاسخ تمامی این سوالات را به دست می آورید، با ایمپلنت دندان به طور کامل تری آشنا شوید و راهکار های موثری را برای دغدغه های ذهنی خود در رابطه با این روش درمانی به دست آورید، پس تا پایان مقاله با ما همراه باشید.

چه کسانی به ایمپلنت دندان نیاز دارند؟

به طور کلی، تمام افرادی که یک و یا چند دندان خود را از دست داده اند، می توانند از ایمپلنت دندان برای حفظ زیبایی دندان ها و سلامت دهان و دندان خود، استفاده نمایند. اما این روش برای افراد زیر 18 سال توصیه نمی گردد، زیرا رشد استخوان فک آن ها هنوز ادامه دارد و این افراد باید صبر کنند تا بعد از اتمام رشد استخوان فک خود، برای کاشت ایمپلنت دندان به مطب دندانپزشکی مراجعه داشته باشند.
اگر شما نیز زیر 18 سال سن دارید و یا به دنبال راهی برای جایگزینی دندان از دست رفته فرزند خود هستید، می توانید به کلینیک دندانپزشکی مریم مراجعه کنید تا دندانپزشک متخصص روش مناسب دیگری مانند استفاده از یک دندان موقت را برای شما و یا فرزندتان در نظر بگیرد.
توجه داشته باشید که افراد زیر می توانند کاندیدای مناسبی برای کاشت ایمپلنت دندان باشند:

  • افراد دارای لثه های سالم و سلامت
  • افراد دارای تراکم استخوان کافی
  • افرادی مسئولیت پذیر نسبت به رعایت بهداشت دهان و دندان

و در نهایت ایمپلنت دندان برای افراد زیر توصیه نمی شود:

  • افراد زیر 18 سال
  • خانم های باردار
  • افراد سیگاری و افرادی که الکل مصرف می کنند.
  • افرادی که به بیماری های مزمنی مانند دیابت کنترل نشده، بیماری نقص ایمنی، هموفیلی و غیره مبتلا می باشند.
  • افرادی که با پرتو درمانی نواجی سر و گردن خود سرکار دارند.

اگر در دسته ی افراد مناسب برای کاشت ایمپلنت دندان بودید، پس بهتر است تا به طور کامل بدانید که ایمپلنت دندان چیست که در عنوان بعدی برای شما شرح داده است.
اما اگر شما یکی از کاندیدای نامناسب ایمپلنت بودید، نگران نباشید، راه حل های دیگری برای شما وجود دارد که در رابطه با آن ها نیز، اطلاعات مفیدی در انتهای مقاله به شما داده خواهد شد.

ایمپلنت دندان چیست؟

 ایمپلنت دندان چیست؟

ایمپلنت دندان نوعی پروتز کاشتنی است که در دهان شما و درون استخوان فک جایگذاری می شود. این پروتز در واقع از یک پایه تیتانیومی و گاهی زیرکونیا ساخته می شود که به دلیل سازگار بودن جنس آن با محیط دندان، هیچگونه حساسیتی ایجاد نمی کند. این پایه فلزی در زیر بافت لثه، در داخل استخوان فک قرار می گیرد تا همانند ریشه یک دندان عمل کند. به این ترتیب، روکش دندان و یا دندان مصنوعی را در جای خود ثابت نگه می دارد.
ایمپلنت دندان همانند پیچی است که به کمک سوراخ ایجاد شده با دریل مخصوص، درون استخوان فک قرار می گیرد و پس از گذشت چند ماه به بافت استخوان جوش می خورد. این پایه فلزی به دلیل خاصیت غیر مغناطیسی و مقاومت بالایی که در برابر اکسیژن، ترکیبات اسیدی و نمک دارد، هنگام قرار گیری درون استخوان فک، به هیچ وجه جسم خارجی و مشکل سازی تلقی نمی شود و کاملا با محیط فک بیمار سازگار است.
به نظر شما، آیا ایمپلنت دندان در هر سنی با فک بیمار سازگاری دارد؟ در عنوان بعدی به این مورد نیز اشاره شده است.
ایمپلنت های دندانی را می توان هم به صورت تک به تک و هم به صورت گروهی به هم متصل و یا به شکل دندان های مصنوعی متکی بر پایه ایمپلنت مورد استفاده قرار داد. این ایمپلنت ها در هر شکل و تعدادی که باشند، وظیفه متصل کردن تاج دندان به ریشه را بر عهده دارند.

مزایای ایمپلنت دندان نسبت به دندان مصنوعی

مزایای ایمپلنت دندان نسبت به دندان مصنوعی

  • ظاهری زیباتر و طبیعی
  • عملکرد مناسب تر در هنگام غذا خوردن
  • سهولت در تمیز کردن و مراقبت از آن
  • ثابت و بدون لغزش در دهان بیمار
  • بدون خطر و آسیب به سلامت دهان بیمار
  • مقاومت و استحکام بیشتر
  • انجام فرآیند درمان بدون آسیب به دندان های مجاور
  • جلوگیری از تحلیل استخوان فک
  • دوام و ماندگاری بیشتر از درمان های دیگر
  • امکان تعویض مجدد

هزینه ایمپلنت دندان

هزینه ایمپلنت دندان

هزینه کاشت ایمپلنت دندان به عوامل زیادی از جمله: نوع ایمپلنت مورد استفاده (کشور سازنده آن، تکنولوژی به کار رفته در آن، کیفیت قطعات، گارانتی قطعات)، هزینه لابراتوار سازنده روکش های ایمپلنت، رادیوگرافی، تعداد و ناحیه کاشت ایمپلنت ، تخصص و مهارت جراح فک و صورت بستگی خواهد داشت.
علاوه بر موارد مطرح شده، ممکن است هزینه های جانبی درمانهای تکمیلی و اقدامات لازم قبل از جراحی مانند رفع عفونت لثه، پیوند استخوان فک یا جراحی سینوس لیفت، به هزینه اولیه افزوده شود.

قیمت ایمپلنت دندان سال 1402

قیمت و تعرفه های کاشت ایمپلنت دندان، قیمت ایمپلنت دندان ایرانی و خارجی در تهران، هزینه کاشت ایمپلنت های دندان های قدامی (ردیف جلو) و آسیاب (ردیف عقب) در کلینیک های دندانپزشکی متفاوت است و تقریبا از قیمت ... هزار تومان شروع و تا بالاتر از ... تومان با توجه به وضعیت لثه و جای خالی دندان و همچنین تعداد و نوع ایمپلنت مورد استفاده در دندانپزشکی های مختلف شهر تهران متفاوت است. (جدول زیر شامل هزینه های کاشت ایمپلنت دندان در کلینیک دندانپزشکی مریم می باشد)

خدمات دندانپزشکی هزینه ها
جراحی ایمپلنت هر واحد کره ای تماس بگیرید
جراحی هر واحد ایمپلنت اروپایی یا آمریکایی تماس بگیرید
جراحی هر واحد ایمپلنت ایرانی تماس بگیرید
جراحی هر واحد ایمپلنت اروپایی سوئیسی تماس بگیرید
دست دندان کامل اوردنچر تماس بگیرید
جراحی سینوس لیفت بسته یا باز به ازای هر واحد ایمپلنت تماس بگیرید
هر واحد اباتمنت اوردنچر تماس بگیرید

سن مناسب برای ایمپلنت دندان

برای کاشت ایمپلنت باید حداقل تا سن 18 سالگی صبر کنید تا اسکلت صورت و استخوان فک شکل کاملی به خود بگیرد. در غیر این صورت امکان دارد در آینده به علت رشد استخوان فک و صورت، ایمپلنت دندان شما دچار مشکل شود. در برخی موارد شاهد آن بودیم که به دلیل کاشت زود هنگام ایمپلنت، بریج نصب شده بر روی ایمپلنت به استخوان ها فشار آورده و صورت فرد تغییر شکل داده است. از این رو متخصصین، ایمپلنت دندانی را تا قبل از 18 سالگی توصیه نمی کنند. اما بعد از آن هیچ محدودیت زمانی برای انجام این جراحی وجود ندارد.
اگر چه گاهی ایمپلنت دندانی در سنین پایین تر انجام می شود، اما پس از 18 سالگی لازم است که ایمپلنت دندانی متناسب با سایز دندان های مجاور تنظیم و تعویض شود. یک نکته ی مهم در این روش درمانی وجود دارد که شاید برای شما نیز سوال باشد و آن ماندگاری و دوام ایمپلنت می باشد که در عنوان بعدی پاسخ این سوال را نیز به دست می آورید.
نکته مهم دیگر در کاشت ایمپلنت دندانی این است که اگر تعداد دندان های تحت درمان بیشتر از یک الی دو واحد باشد، توصیه می شود بجای روکش های مجزا برای هر دندان، روکش آنی به صورت گروهی روی همه دندانها قرار بگیرد تا در تحمل فشار در هنگام جویدن یکدیگر را یاری کنند.

دوام و ماندگاری ایمپلنت دندان

دوام و ماندگاری ایمپلنت دندان

اگر کاشت ایمپلنت شما توسط بهترین جراح متخصص فک و صورت به صورت اصولی با کیفیت مواد بالا انجام شده باشد، در صورت رعایت اصول بهداشتی و مراقبت های لازم و چکاپ های دوره ای توسط پزشک معالج، ایممپلنت دندان شما همیشگی بوده و نیازی به تعویض نخواهد داشت. اما روکش یا تاج دندانی که بر پایه ایمپلنت برای شما نصب شده، با مراقبت های روزانه بطور میانگین 10 الی 15 سال دوام خواهد داشت.

مدت زمان انجام ایمپلنت دندان چقدر است؟

مدت زمان جراحی ایمپلنت بستگی به تعداد ایمپلنت دندان مورد نیاز بیمار و میزان پیچیدگی عمل جراحی دارد. به هر حال جراح می تواند چند ایمپلنت را در یک جلسه درمانی برای بیمار کار کند، اما انجام این کار ممکن است، طول مدت این جلسه درمانی را طولانی نماید. این درمان در اکثر موارد در 3 فاز انجام گرفته که حدودا بین 3 الی 8 ماه زمان می برد. فاز اول در صورتی که به پیوند استخوان نیاز باشد، بین 3 الی 6 ماه زمان نیاز دارد. در فاز دوم، قرار است که پایه ایمپلنت درون استخوان فک قرار بگیرد که حدود 2 ساعت طول می کشد، اما به دوره بهبودی 3 الی 6 ماه، زمان نیاز دارد تا پایه ایمپلنت با استخوان فک جوش بخورد. بعد از بهبودی فاز دوم، در فاز بعدی تاج دندان روی ایمپلنت گذاشته می شود که حدود دو هفته زمان می برد تا بهبودی به دست بیاید.

مراحل ایمپلنت دندان

 مراحل ایمپلنت دندان

  1. انجام معاینات کلی و بررسی سوابق پزشکی، توسط دندانپزشک برای تشخیص روش درمانی صحیح، عکسبرداری رادیولوژی دندان برای بررسی زیر ساخت های فک و دهان از جمله عصب ها، تراکم و حجم استخوان فک انجام برای تعیین محل دقیق کاشت ایمپلنت دندان مشخص شود.
  2. جراح متخصص فک در صورت نیاز برای فراهم کردن قاعده مستحکم برای پشتیبانی مناسب از پایه ایمپلنت دندان، پیوند استخوان فک را انجام می دهد. 
  3. قالب گیری و ساخت پروتز های دندانی که به روشی حساس و با دقت بسیار انجام می شود.
  4. با در نظر گرفتن شرایط بیمار، کاشت ایمپلنت انجام می شود تا پس از بهبود بافت لثه و جوش خوردن ایمپلنت به استخوان فک که اصطلاحا به آن استئواینتگریشن می گویند، پروتز های دندانی را بر روی پایه ایمپلنت جایگذاری شود.
  5. قرار دادن پروتز دندان بر روی پایه ایمپلنت
  6. معاینات دوره ای و مراقبت های پس از اتمام کاشت ایمپلنت دندان

ایمپلنت دندان بدون جراحی

 کاشت ایمپلنت بدون جراحی به این صورت است که با استفاده از تصاویر اسکن دهان و CBCT فک بیمار در نرم افزار شبیه سازی می شود و مناسب ترین موقعیت کاشت ایمپلنت با اطلاع از نوع فک بیمار و محل سینوس و عصب معین می شود و این طرح به وسیله جراح لثه تایید می شود.
سپس قطعه ای طراحی می شود که در واقع راهنما یا نویگیشن جراحی است. این قطعه طبق تصاویر CBCT طراحی شده و مکان هایی‌که نیاز به کاشت ایمپلنت و دریل کردن دارند در آن مشخص هستند. نویگیشن داخل دهان بیمار فیکس می شود و پزشک جراحی را شروع می کند. در این روش محل قرار گیری ایمپلنت با دقت بالا به اندازه قطر ایمپلنت پانچ می شود و از همان ناحیه ایمپلنت دندان قرار داده می شود. به این روش که اصطلاحا کاشت ایمپلنت بدون برش لثه گفته می شود، جراح باید از وضعیت آناتومیک استخوان زیر اطلاع کافی داشته باشد و به همین دلیل انجام CBCT ضروری است.
ویژگی های این روش برای دندانپزشکان و بیماران راحت بودن قبل و بعد از جراحی بیمار و کم شدن صدای دستگاه ایمپلنت و کاهش مراقبت های پس از جراحی است، چرا که لثه برش داده نمی شود و بخیه ای زده نمی شود. همچنین کاشت ایمپلنت و نصب روکش در یک جلسه انجام می شود پس تعداد جلسات مراجعه کمتر می شود.

ایمپلنت فوری

ایمپلنت فوری

ایمپلنت فوری fresh socket  در مواقعی مورد استفاده قرار می گیرد که شرایط استخوانی فک بیمار مساعد باشد. به این ترتیب بلافاصله می توان تاج را به پایه ایمپلنت متصل کرد. در نظر داشته باشید با ایمپلنت فوری تا 20% احتمال شکست افزایش می یابد.

برای استفاده از ایمپلنت فوری باید عرض و طول استخوان، قطر و تعداد ریشه، عفونت و یا عدم عفونت لثه بررسی شده و تراکم استخوان نیز مناسب باشد تا بتواند فشار وارده را تحمل کند. این نوع ایمپلنت پروتز کوتاهی از جنس کامپوزیت یا آکریل دارد تا در هنگام جویدن فشار زیادی به پایه وارد نکند. در نهایت پس از چند ماه پروتز دائم جایگزین پروتز موقت خواهد شد. معمولا متخصصین ایمپلنت فوری را تنها برای 6 دئدان قدامی (دندانهای جلو) که جنبه زیبایی داشته و فشار وارده بر آن ها نسبت به دندانهای خلفی در هنگام جویدن کمتر است تجویز می کنند. 

روش انتخاب بهترین دکتر ایمپلنت

بهترین دکتر ایمپلنت چه کسی است؟ برای این که بتوانید بهترین دندانپزشک ایمپلنت دندان را در تهران پیدا کنید، باید بدانید بهترین متخصص ایمپلنت دندان چه ویژگی‌هایی برای کاشت ایمپلنت دندان باید داشته باشد. این شرایط می تواند به عوامل زیادی بستگی داشته باشد، از جمله:

  1. نوع و برند ایمپلنت
  2. اعتبار دندانپزشک
  3. استفاده از تکنولوژی جدید
  4. سابقه کاری دندانپزشک ایمپلنت
  5. بورد تخصصی دندانپزشک ایمپلنت
  6. معاینه کامل بیمار پیش از درمان
  7. اختصاص زمان مشاوره مناسب با بیمار
  8. تعداد کاشت ایمپلنت در سال توسط دندانپزشک متخصص

    چرا کاشت ایمپلنت بهترین روش برای درمان دندان از دست رفته است؟

    چرا کاشت ایمپلنت بهترین روش برای درمان دندان از دست رفته است؟

    1. اگر یک دندان از دست رفته باشد

      برای پر کردن فضای خالی بی دندان، می توان از روش بریج (پل) دندان و یا ایمپلنت دندان استفاده کرد. در روش بریج، دندان های مجاور تراشیده شده تا شرایط لازم برای جایگزینی دندان جدید فراهم شود. این نکته جزو بزرگترین معایب روش بریج دندان می باشد. چرا که موجب آسیب رسیدن به دو دندان سالم مجاور می شود. علاوه بر این به دلیل فراهم نکردن شرایط مطلوب برای استخوان فک، به مرور زمان شاهد تحلیل استخوان فک خواهیم بود. این در حالی است که ایمپلنت دندان نه تنها به دندانهای سالم آسیب نمی زند، بلکه از تحلیل استخوان فک جلوگیری می کند.

    2. اگر چند دندان از دست رفته باشد

      برای پر کردن این ناحیه، می توان از روش کاشت پروتز های متحرک و یا ایمپلنت دندان استفاده کرد. در روش اول، پروتز متحرک به دور دندان با قلاب متصل می شوند. در این روش درمان اگرچه که نیازی به تراش و آسیب به دندان های مجاور نیست، ولی فشاری که پایه های پروتز به دندان های پایه وارد می کند موجب لق شدن و یا پوسیدگی دندان های مجاور می شود. از این رو کاشت ایمپلنت روشی مناسب برای پرکردن ناحیه بی درمان است. به نحوی که علاوه بر زیبایی ظاهری دندان ها، این درمان بدون آسیب به دندان های سالم و حتی استخوان فک قابل انجام است.

    3. اگر همه دندان ها از دست رفته باشد

      در این شرایط برای درمان می توان از پروتزهای کامل متحرک و یا کاشت ایمپلنت دندانی استفاده کرد که البته باز هم باید یادآوری کرد که پروتز های کامل متحرک مشکلات بسیاری از جمله جابجایی و لغزش در داخل دهان بیمار، سختی در هنگام صحبت کردن و ... را به دنبال خواهد داشت. از این رو ایمپلنت دندان روشی بهتر و بدون دردسر محسوب می شود.

    انواع ایمپلنت دندان

    انواع ایمپلنت دندان بر اساس شکل ظاهری

    • متصل کننده شش ضلعی داخلی
    • متصل کننده شش ضلعی خارجی
    • متصل کننده هشت ضلعی داخلی

    انواع ایمپلنت دندان بر اساس طول درمان

    انواع ایمپلنت دندان بر اساس طول درمان

    ایمپلنت یک مرحله‌ای

    در روش ایمپلنت یک مرحله ای، ایمپلنت و اباتمنت که واسطه ای برای نصب تاج دندان (دندان پروتزی) بر روی پایه ایمپلنت است، همگی در یک جلسه انجام می شود.

    ایمپلنت دو مرحله‌ای

    ایمپلنت دو مرحله ای رایج ترین روش کاشت ایمپلنت است. در این روش قطعه ایمپلنت داخل استخوان و زیر بافت لثه قرار گرفته و بافت لثه به کمک بخیه مسدود می شود.  پس از بهبود مرحله اول جراحی، در مرحله دوم تاج دندان یا همان پروتز دندانی به پایه ایمپلنت متصل می شود.

    انواع ایمپلنت دندان بر اساس روش کاشت

    1. ایمپلنت‌ ساب پریواستیل یا درون کاشتی

      این نوع ایمپلنت (Subperiosteal Implants) مستقیما درون استخوان فک قرار نگرفته، بلکه به کمک یک قاب فلزی روی استخوان فک و زیر بافت لثه قرار می گیرد.
    2. ایمپلنت‌ اندواستیل یا فرو رونده

      اندواستیل (Endosteal) رایج ترین روش کاشت ایمپلنت است که اغلب برای درمان های دو مرحله ای مورد استفاده قرار می گیرد.
    3. ایمپلنت به همراه چهارچوب راموس

      این ایمپلنت در بیمارانی که استخوان فک پایین تضعیف شده دارند، به کار برده می شود.
    4. روش All-on-4

      در روش All-on-4 که برای جایگزینی دندان های از دست رفته در فک بالا و پایین کاربرد دارد از 4 ایمپلنت دندانی به تشخیص دندانپزشک برای کاشت در ناحیه مناسبی از استخوان فک استفاده می شود تا بتوان پرتز ثابت را روی آن فیکس کرد. این روش بیشتر در مواردی کاربرد دارد که تعداد دندان های از دست رفته بیش از سه الی چهار واحد باشد.

    بررسی و انتخاب بهترین ایمپلنت دندان

     بررسی و انتخاب بهترین ایمپلنت دندان

    در حالت عادی دندان های شما در تمام طول عمرتان شما را همراهی می کنند. بنابراین بهترین ایمپلنت دندان نیز باید قابلیت دوام در تمام طول عمر شما را داشته باشد و دوام، مهمترین فاکتور انتخاب بهترین ایمپلنت دندان است.
    نکته مهم دیگر پس از دوام، سازگاری مواد سازنده ایمپلنت دندان با محیط دهان و فک بوده که بسیار حائز اهمیت است و باعث می شود تا از بروز هرگونه عوارض احتمالی پس از کاشت ایمپلنت جلوگیری شود.
    اما آیا انتخاب بهترین مارک ایمپلنت دندان در این راستا کافی است؟
    خیر، علاوه بر انتخاب ایمپلنت از بهترین جنس، عوامل دیگری نیز در دوام و ماندگاری کاشت ایمپلنت دندان شما دخیل هستند.

    • انتخاب ایمپلنت از سازندگان معتبر و با کیفیت
    • انتخاب بهترین دندانپزشک متخصص برای کاشت ایمپلنت که هم از تجربه کافی برخوردار باشد و هم آگاه به دانش روز و جدیدترین متدهای این زمینه باشد.
    • کمپانی های پیشرو در ساخت مواد و تجهیزات ایمپلنت دندان
    • استفاده از مواد اولیه مرغوب و خالص
    • نقش دندانپزشک متخصص در انتخاب بهترین برند ایمپلنت دندان

    جراحی سینوس لیفت قبل از کاشت ایمپلنت

    سینوس، نوعی حفره خالی در فک بالا می باشد که با کشیدن یا از دست دادن دندان، متورم شده و فضای کافی برای ماشت ایمپلنت را کاهش می دهد. در این موارد متخصص فک و صورت، انجام عمل لیفت سینوس را برای پر کردن این فضای خالی با پیوند استخوان پیشنهاد می کند تا شرایط لازم برای کاشت ایمپلنت در استخوان فراهم شود.

    این عمل به دو صورت قابل انجام است:

    سینوس لیفت بسته 

    جراحی سینوس بسته (Close Sinus Lift)  در مواردی که تنها به 3 الی 5 میلیمتر فضا برای کاشت ایمپلنت نیاز است، انجام می شود. این جراحی همزمان با کاشت ایمپلنت دندان انجام شده و پس از آن حداقل 6 ماه برای بهبود شرایط استخوان فک و لثه صبر کرد.

    سینوس لیفت باز 

    جراحی سینوس باز (Open sinus Lift) در مواردی که برای کاشت ایمپلنت به بیش از 3 میلی متر فضا نیاز است انجام می شود. این جراحی معمولا 4 ماه قبل از کاشت ایمپلنت انجام می شود.

    چه فاصله زمانی برای جوش خوردن ایمپلنت به استخوان فک لازم است؟

    چه فاصله زمانی برای جوش خوردن ایمپلنت به استخوان فک لازم است؟

    هنگامی که کاشت ایمپلنت در فک پایین انجام شده باشد، 3 ماه زمان برای جوش خوردن پایه ایمپلنت به استخوان فک لازم است در صورتی که همین مورد در فک بالا طی 5 ماه اتفاق می افتد. اما در نظر داشته باشید که این یک قانون کلی ست و در شرایط مختلف ممکن است متفاوت باشد. مثلا زمانیکه ایمپلنت دندان همزمان با جراحی لیفت سینوس انجام شده باشد، توصیه می شود که 1 الی 2 ماه برای ایجاد تراکم  بیشتر استخوان زمان صرف کرد.

    در شرایطی دیگر نیز، زمانی که گرافت های استخوانی پیوند استخوان قبل از انجام ایمپلنت دندان تجویز می شود، نیاز به زمان بیشتری می باشد. در مجموع تمامی این فرآیند زمانی برای ایجاد تراکم مطلوب استخوان از نظر متخصص جراح فک و صورت الزامی ست.

    چه مدت پس از کشیدن دندان می توان کاشت ایمپلنت را انجام داد؟

    اگر همزمان با کشیدن دندان، کاشت ایمپلنت انجام نشود، در یک بازه زمانی دو ماهه مجددا استخوان در جای خالی دندان شکل می گیرد. از این رو تا قبل از تشکیل استخوان فک باید برای کاشت ایمپلنت اقدام کرد. اما دندانپزشک معالج می تواند همزمان با کشیدن دندان، کاشت ایمپلنت را انجام دهد. برای این کار لازم است قطر و تعداد ریشه های دندان، طول استخوان فک، بررسی موقعیت ریشه دندان نسبت به سینوس بررسی شود. همچنین باید متخصص از عفونی نبودن دندان اطمینان حاصل کند.

     در صورتی که جایگزینی سریع پروتز دندان در جای خالی دندان انجام نشود، ممکن است استخوان دچار تحلیل شده و عمل جویدن در هنگام غذا خوردن سخت شود. همچنین گاهی تحلیل استخوان موجب کج شدن دندانهای سالم مجاور می شود. در صورتی که دندانپزشک شما کاشت ایمپلنت با تاخیر را تجویز می کند، معمولا این نوع کاشت با ایمپلنت های کوچکتر انجام می شود. چرا که استخوان کمتری در این فاصله زمانی برای عمل کاشت در دسترس است.

    به این ترتیب تشخیص زمان مناسب برای کاشت و انتخاب روش آن به عهده متخصص پروتز یا همان جراح فک و صورت می باشد که تنها از طریق معاینه امکان پذیر است. در حین معاینه شرایط استخوان فک، موقعیت، استقامت و تعداد دندان های سالم، شرایط لثه بررسی می شود.

    برای کاشت ایمپلنت دندانی به چند جلسه درمانی نیاز است؟

    روند درمان در کاشت پروتز دندانی، به طور مثال برای کاشت یک واحد دندان به این ترتیب می باشد:

    • جلسه اول: کاشت پایه پروتز (فیکسچر)
    • جلسه دوم: پس از 15 روز جهت باز کردن بخیه ها مراجعه می کنید.
    • جلسه سوم: جهت چکاپ وضعیت فک، لثه و دندان ها پی از گذشت دو ماه مراجعه می کنید.
    • جلسه چهارم: پس از گذشت یک ماه از جلسه قبلی برای بستن هیلینگ مراجعه می کنید.
    • جلسه پنجم: 15 روز بعد قالبگیری برای ساخت ایمپلنت صورت می گیرد.
    • جلسه ششم: فریم قالب گیری شده 5 روز بعد برای شما تست می شود.
    • جلسه هفتم: در نهایت 5 روز بعد پروتز دندانی نهایی شما تحویل داده خواهد شد.

    این پروسه حداقل زمان لازم برای فرآیند کاشت ایمپلنت است. البته برای کاشت ایمپلنت در فک پایین به 2 ماه زمان کمتری نیاز است. به همین دلیل توصیه می شود که در صورت کاشت ایمپلنت در حد دو فک، شروع فرآیند درمان یا هم زمان با هم و یا کاشت ایمپلنت فک بالا زودتر آغاز شود. اما بسیاری از بیماران ترجیح می دهند کاشت ایمپلنت را با یک فک آغاز کرده و در صورت رضایت فرآیند درمان را برای دندانهای دیگر ادامه خواهند داد. با این وجود دندانپزشکان معمولا توصیه می کنند برای صرف زمان کمتر و هزینه کمتر این پروسه همزمان با هم انجام شود. علاوه بر این همزمانی فرآیند درمان، موجب تقسیم بندی ایده آل تر فضا و قرینه سازی بهتر خواهد شد.

    انواع مارک های ایمپلنت دندان

    1. ایمپلنت کره ای

      ایمپلنت های کره ای در سال‌های اخیر عمده بازار ایمپلنت دندانی ایران را در دست گرفته اند. ایمپلنت های کره ای با توجه به قیمت ایمپلنت مناسب و در دسترس بودن قطعات، جاذبه ای زیادی برای جراحان و دندانپزشکان و کلینیک ایمپلنت دارند. برند های ایمپلنت قابل قبول و مناسب از کشور کره جنوبی عبارتند از:

      • برند ایمپلنت اوستم Osstem
      • برند ایمپلنت ایمپلنتیوم Dentium
      • برند ایمپلنت مگاژن Megagen
      • برند ایمپلنت دی او DIO
      • برند ایمپلنت سی ام ای Neo Biotech
      • برند ایمپلنت دنتیس Dentis
      • برند ایمپلنت یوفیت
    2. ایمپلنت سوئیسی

      برترین ایمپلنت های ساخت سوئیس شامل موارد زیر می باشند:

      • برند ایمپلنت اشترومن
      • برند ایمپلنت اس پی ای SPI
      • برند ایمپلنت اس ای سی SIC
      • برند ایمپلنت Biodental Implant
      • ایمپلنت ایده Ihdeh
      • ایمپلنت TRI
    3. ایمپلنت آمریکایی

      برترین برند های آمریکایی عبارتند از:

      • ایمپلنت اینترالاک
      • ایمپلنت بیوهوریزونز
      • ایمپلنت بایکان
      • ایمپلنت تری ای
      • ایمپلنت زیمر بیومت
    4. ایمپلنت سوئدی

      موارد زیر برند های خوب سوئدی می باشند:

      • ایمپلنت نابل بیوکر
      • ایمپلنت استرا
    5. ایمپلنت فرانسوی

      برند های خوب فرانسوی عبارتند از:

      • ایمپلنت ای دی ای
      • ایمپلنت یوروتکنیکا
    6. ایمپلنت آلمانی

      ایمپلنت های آلمانی عبارتند از:

      • ایمپلنت زایا
      • ایمپلنت بگو
      • ایمپلنت مدنتیکا
    7. ایمپلنت چینی

      ایمپلنت های چینی عبارتند از:

      • ایمپلنت وانژو
      • ایمپلنت گرین دنتک
      • ایمپلنت هونگ کو
    8. ایمپلنت ایرانی

      ایمپلنت های ساخت کشور خودمان عبارتند از:

      • ایمپلنت شرکت کیمیا کاشت اطبا
      • ایمپلنت سینا بایونیک

    بهترین مارک ایمپلنت دندانی کدام است؟

    بهترین مارک های ایمپلنت دندان شامل :

    • سیستم ایمپلنت بیوهوریزون یا بایوهوریزون (BioHorizon)
    • ایمپلنت استرامن (Straumann) (ITI)
    • ایمپلنت اس اى سى (SIC)
    • ایمپلنت ای پی اس (ips)
    • ایمپلنت دندان استراتک (AstraTech)
    • ایمپلنت دندان آنکیلوز
    • نوبل بیوکر Nobel BioCare
    • مگا ژن MegaGen

    انواع استخوان جهت تشخیص طول ایمپلنت

    تشخیص و شناسایی انواع مختلف استخوان فک تنها در هنگام کشیدن دندان و یا حین دریل کردن استخوان توسط دنداپزشک متخصص میسر است. در مجموع استخوان فک را به لحاظ تیپیکی می توان به 5 گروه تقسیم بندی کرد.

    1. تیپ یک استخوان

      اینو نوع استخوان به نحوی متراکم است که پیچش پایه ایمپلنت درون آن بسیار دشوار انجام می شود. از این رو حفره ایجاد شده درون این استخوان تنها به قطر ایمپلنت می باشد. تا فشار بیش از حد و یا اصطحکاک فیکسچر ایمپلنت با استخوان مشکلی ایجاد نکند. لازم به ذکر است که فشار بالاتر از 60 نیوتن می تواند موجب عدم خون رسانی مناسب به استخوان فک شود و در نتیجه ایمپلنت به درستی جوش نخواهد خورد.

    2. تیپ دو استخوان

      این نوع استخوان نیز از تراکم بالایی برخوردار بوده و حفره ای که جهت کاشت ایمپلنت ایجاد می شود هم اندازه قطر فیکسچر می باشد. با این تفاوت که حفره تا قسمت فوقانی استخوان ( کرست استخوان) ایجاد می شود تا ایمپلنت به طور مناسبی در جای خود فیکس شود.

    3. تیپ سه استخوان

      این نوع استخوان از تراکم کمتری برخوردار بوده و در پروسه دریل کردن آن، با عمق کمتری از نوع دوم استخوان حفره ایجاد می شود تا تراکم لازم با پیچش ایمپلنت جهت فیکس شدن ایجاد شود. گاهی اوقات کرست استخوان مقاوم بوده ولی زیرساخت آن ضعیف است از این رو لازم است دریل کمتری در استخوان انجام شده تا موفقیت ایمپلنت تضمین شود.

    4. تیپ چهار استخوان

      نوع چهارم استخوان کم تراکم ترین نوع استخوان است که حفره ی ایجاد شده توسط دریل در این استخوان تنها به اندازه یک روزنه می باشد تا فیکسچر را درون آن وارد کرده و مابقی فضا توسط خود ایمپلنت فراهم شود. در این شرایط گاهی لازم است از پودر استخوان برای ایجاد تراکم مناسب استفاده می شود.

    5.  تیپ پنج استخوان

      این تیپ، استخوانی است که هنوز به خوبی شکل نگرفته و تراکم مناسبی برای کاشت ایمپلنت ندارد. از این رو لازم است تا فراهم شدن تراکم لازم از انجام جراحی و کاشت ایمپلنت خودداری کرد.

    آیا ایمپلنت دندان درد دارد؟

    آیا ایمپلنت دندان درد دارد؟

     درد ایمپلنت دندان چقدر است؟ سوالی که اکثر افرادی پیش از جراحی ایمپلنت دندان از دندانپزشک متخصص خود می پرسند. درد ایمپلنت دندان به موارد گوناگونی بستگی داشته که اصلی ترین مورد آن به نوع جراحی آن بازمی گردد. اگر جراحی پیوند استخوان انجام داده اید پس درد آن کاملاً طبیعی است، اما اگر جراحی اضافی دیگری انجام نداده اید درد آن مانند کشیدن دندان است.
    تورم جراحی ایمپلنت دندان معمولا طی ۳ تا ۵ روز از بین خواهد رفت و ۹۹ درصد درد ایمپلنت دندان طی ۷ تا ۱۰ روز از بین خواهد رفت. نکته ای که درباره جراحی ایمپلنت وجود دارد، این است که درد اولیه طی ۲ تا ۳ روز از بین می رود و سپس در روز‌های ۴ و ۵ ناگهان درد بیشتری را احساس خواهید کرد. این موضوع لزوما به این معنی نیست که اشتباهی رخ داده است، این امر گاهی اتفاق می افتد. تنها موضوع مهم این است که حواستان باشد تورم دوباره بازنگردد.
    اگر احساس کردید که تورم دوباره ظاهر شده است، سریع با دندانپزشک خود تماس بگیرید. این حالت می تواند نوعی عفونت باشد که نیاز به آنتی بیوتیک خواهد داشت. یکی دیگر از عوامل مهم در میزان درد ایمپلنت دندان، به روند بهبود فرد بستگی دارد، به نظر می رسد که برخی از افراد، خیلی سریعتر از دیگران بهبود میابند. آنها درد و تورم کمتری را تجربه می کنند.
    یک هفته تا ۱۰ روز پس از جراحی ایمپلنت دندان، درد باید کاملا برطرف شده باشد. اگر هنوز درد زیادی دارید، ممکن است مشکلی وجود داشته باشد. این مشکلات می تواند شامل:

    1. شل شدن کلاهک درمانی

      کلاهک درمانی نوعی پیچ کوچک بوده که بر روی ایمپلنت قرار داده می شود تا به محل جراحی اجازه بهبود داده شود. زمانی که بعدا تاج روی ایمپلنت نصب شود، این کلاهک برداشته خواهد شد.
      در زمان بهبود، ممکن این کلاهک شل شود. این امر باعث تحریک لثه و بروز درد می شود. دندانپزشک این کلاهک را برداشته، داخل ایمپلنت را تمیز می کند و سپس یک کلاهک جدید و ضد عفونی شده با ژل ضد باکتریایی، مانند ژل کلرهگزیدین را دوباره نصب می کند.

    2. شل شدن ایمپلنت

      در برخی موارد، ایمپلنت می تواند شل شود. دلایل متعددی برای این اتفاق وجود دارند، اما مهم این است که این حالت می تواند دردناک باشد. گاهی اوقات با گذشت زمان، ایمپلنت ممکن است به استخوان جوش بخورد و ثابت شود. هرچند معمولا ایمپلنت شل شده را باید از دهان خارج کرد.

    3. عفونت

      لثه یا استخوان می توانند بعد از جراحی دچار عفونت شوند. در این شرایط، پزشک آنتی بیوتیک تجویز خواهد کرد. برای عفونت لثه، دهانشویه های حاوی پراکسید می توانند بسیار موثر باشند.

    4. فشار موقت بریج بر روی لثه

      گاهی بیماران می خواهند تا بهبود ایمپلنت، از نوعی دندان موقت استفاده کنند. اگر این حالت بر روی لثه زیاد فشار آورد، می تواند موجب درد شود. این مشکل معمولا در استفاده از بریج مریلند روی نمیدهد. اما اگر از دندان مصنوعی فلیپر استفاده کنید، احتمال بروز درد بیشتر خواهد بود.

    5. سوختگی استخوان

      این اتفاق بسیار نادر است که استخوان اطراف ایمپلنت توسط گرمای مته جراحی دچار آسیب شود. اگر این اتفاق بیفتد، استخوان بهبود پیدا نخواهد کرد. این حالت بسیار دردناک است. در این شرایط تنها می توان ایمپلنت و لایه استخوان مرده را خارج کرد و اجازه داد تا این ناحیه بهبود یابد. می توان از پیوند استخوان برای پر کردن فضای خالی استفاده کرد. 

    بررسی عوارض ایمپلنت دندان

    با اینکه روش‌های دیگری هم برای جایگزینی دندان های‌ از دست رفته وجود دارد، اما ایمپلنت دندان مزایای زیادتری نسبت به سایر موارد دیگر دارد. با این وجود می توانیم مواردی را به عنوان عوارض ایمپلنت دندان در نظر بگیریم:

    1. لق شدن مختصر دندان کنار ایمپلنت (این امر بعد از سه هفته تا یک ماه به حالت طبیعی خود برمی گردد.)
    2. درد (معمولا درد فقط سه یا چهار روز اول بعد از کاشت دندان می باشد.)
    3. تورم (معمولا از روز بعد از کاشت ایمپلنت شروع می شود و پس از یک هفته بهبودی کامل میابد.)
    4. گزگز و یا بی حسی گوشه ی لب
    5. امکان خارج شدن روکش ایمپلنت دندان وجود دارد.
    6. احتمال لق شدن روکش ایمپلنت، در صورت فشار بیش از حد در برخی نواحی دهان
    7. احتمال شل شدن پیچ داخلی ایمپلنت (در اکثر موارد به علت دندان دندان قروچه)
    8. شکستگی بدنه ایمپلنت (بسیار نادر)

    احتمال عدم موفقیت در کاشت ایمپلنت دندان چقدر است؟

    جراحی کاشت ایمپلنت دندان از موفق ترین درمان های دندانپزشکی است به طوری که طبق تحقیقات احتمال عدم موفقیت در کاشت ایمپلنت تنها 2% می باشد و بیشتر در مواقعی اتفاق می افتد که پایه ایمپلنت بجای جوش خوردن به استخوان فک به بافت لثه می چسبد. در این شرایط لازم است ایمپلنت کاشته شده را خارج کرده و با ایمپلنت دیگری جایگزین کنند. علل این اتفاق عبارتند از:

    • وارد شدن ضربه ی ناگهانی به ایمپلنت
    • حساسیت بیمار نیبت به ورود جسم خارجی به بدن (در موارد نادر)
    • استعمال دخانیات
    • جراحی غیر اصولی و متخصص نبودن دندانپزشک
    • تروما (آسیب یا ضربه ی ناگهانی)
    • پروتز بی کیفیت و پخش نیرو به طور ناصحیح
    • عدم رعایت بهداشت دهان و دندان

    مراقبت های لازم  پس از ایمپلنت دندان

    مراقبت های لازم  پس از ایمپلنت دندان

        • بعد از جراحی ایمپلنت از مسواک زدن به مدت یک روز خودداری کنید.
        • به هیچ وجه برای 8 ساعت دهان خود را شست و شو ندهید.
        • به صورت مرتب از دهانشویه استفاده کنید.
        • داروهای تجویز شده را مرتب مصرف کنید.
        • برای التیام و بهبود تورم از کمپرس سرد استفاده کنید.
        • اگر پس از چند روز لثه شما به رنگ سفید تغییر پیدا کرد، نانه بهبود یافتن زخم است.
        • در صورت خونریزی شدید، از گاز استریل استفاده برای بند آوردن خون استفاده کنید و در صورت تشدید آن به دندانپزشک مراجعه کنید.
        • تا چند روز از خوردن غذاهای سفت خودداری کنید.
        • استفاده مرتب از مسواک و نخ دندان، از بروز عفونت جلوگیری می کند.
        • از خوردن چای و قهوه برای مدتی خودداری کنید.
        • مصرف دخانیات و مشروبات الکلی را کاهش دهید.

    تاریخچه ایمپلنت دندان

    سال های زیادی است که بشر در صدد جایگزینی دندان های از دست رفته بوده است. شاید برایتان جالب باشد تا بدانید که ایمپلنت دندان چه تاریخچه ای دارد و چه مواردی سبب پیدایش چنین روش بی نظیری برای دندان از دست رفته شده اند.

    سوالات متداول

      1.  آیا انجام جراحی سینوس لیفت یا پیوند استخوان برای کاشت ایمپلنت الزامی است؟

        خیر، این جراحی ها تنها زمانی که بیمار شرایط استخوانی مناسبی برای کاشت ایمپلنت را ندارد انجام می شود. بیشتر اوقات این جراحی های پیش زمینه و بازسازی همزمان با کاشت ایمپلنت دندان انجام می شود اما دوره بهبود طولانی تر خواهد شد.

      2. چرا برای افراد سیگاری ایمپلنت دندان انجام نمی شود؟

        یکی از مضرات مصرف دخانیات کاهش خونرسانی به لثه و استخوان خواهد بود. از این رو درصد موفقیت ایمپلنت را تا حد زیادی کاهش خواهد داد. البته این مورد بیشتر در کسانی اتفاق می افتد که به صورت روزانه و مداوم سیگار می کشند. با این حال جراحان توصیه می کنند که جهت انجام کاشت ایمپلنت از یک یا دو هفته قبل از جراحی تا دوران بهبود بعد از جراحی مصرف سیگار را متوقف کنید.

      3. آیا کاشت ایمپلنت در دندانهای جلو راحت تر انجام می شود و یا دندان های آسیا؟

        از آنجاییکه به لحاظ آناتومیک در قسمت جلوی فک محدودیتی از لحاظ سینوس و عصب وجود ندارد، کاشت ایمپلنت راحت تر انجام می شود. اما مهارت و تخصص جراح فک و صورت در ایمپلنت دندان های جلو بسیار تاثیر گذار است. چرا که به لحاظ زیبایی ظاهری و قرینه سازی انجام عمل نیاز به دقت و ظرافت زیادی دارد.

      4. آیا ممکن است ایمپلنت دندان دچار پوسیدگی شود؟

        از آنجاییکه ایمپلنت دندان از جنس فلز تیتانیوم ساخته می شود، امکان پوسیدگی آن وجود ندارد، اما ممکن است بر اثر ضربه و فشار دچار آسیب و خرابی شود. از این رو ایمپلنت هم مانند دندان طبیعی نیاز به مراقبت دارد.

      5. برای جایگزینی هر دندان به چند ایمپلنت نیاز است؟

        در نظر داشته باشید که ایمپلنت جایگزین ریشه دندان در استخوان فک می شود و تعداد ریشه های دندان ها با هم یکی نیست. به طور مثال دندانهای قدامی و کرسی کوچک فک پایین تنها یک ریشه داشته ولی کرسی های کوچک فک بالا و کرسی های بزرگ فک پایین دو ریشه دارند. اما کرسی های بزرگ فک بالا سه ریشه دارند. با این حال نیازی نیست که بیش از یک ایمپلنت برای هر دندان کاشته شود.

      6. چه تعداد ایمپلنت برای بازسازی کامل فک بالا با پروتز ثابت نیاز است؟

        در بازسازی کامل فک بالا به شکل پروتز ثابت، حداقل 8 ایمپلنت درون استخوان فک کاشته می شود.

      7. چه تعداد ایمپلنت برای بازسازی کامل فک پایین با پروتز ثابت نیاز است؟

        در بازسازی کامل فک پایین به شکل پروتز ثابت، حداقل 6 ایمپلنت درون استخوان فک کاشته می شود. اما بعضا تا 8 ایمپلنت نیز مورد استفاده قرار می گیرد.

      8. چه تعداد ایمپلنت برای پروتز متحرک متکی بر ایمپلنت (اوردنچر) در فک بالا لازم است؟

        حداقل 4 ایمپلنت برای درمان پروتز متحرک متکی بر ایمپلنت در فک بالا لازم است.

      9. چه تعداد ایمپلنت برای پروتز متحرک متکی بر ایمپلنت (اوردنچر) در فک پایین لازم است؟

        بین 2 الی 4 ایمپلنت برای درمان پروتز متحرک متکی بر ایمپلنت در فک پایین لازم است. تعداد ایمپلنت ها به تعداد دندانهای از دست رفته و میزان سلامت استخوان فک بستگی دارد.

      10. آیا برای جاحی ایمپلنت دندان باید در بیمارستان بستری شد؟

        خیر، کاشت ایمپلنت دندان یک عمل سرپایی ست که می تواند در کلینیک یا مطب جراح متخصص پروتز انجام شود.

      11. آیا ایمپلنت مانند دندان طبیعی حس دارد؟

        از آنجاییکه هیچ عصبی دارد ایمپلنت نمی شود، حس گرما و سرما و یا درد را با پروتز دندانی خود حس نخواهید کرد. اما چون پایه ایمپلنت درون استخوان کاشته می شود حس فشار را دریافت کرده و درد را به لثه اطراف منتقل می کند.

      12. آیا ایمپلنت دندان نیازی به جرم گیری دارد؟

        بله، ایمپلنت دندانی نیز مانند دندان طبیعی، به بزاق و پلاک های موجود در دهان واکنش نشان داده و نیاز به جرم گیری دوره ای و چکاپ توسط دندانپزشک دارد.

      13. آیا می توان ایمپلنت دندان را با ایمپلنت دیگری جایگزین کرد؟

        از آنجاییکه ایمپلنت دندان یک درمان بی عارضه و ایمنی می باشد، درصد موفقیت این جراحی حدود 98% است. ولی در صورت کاشت غیر اصولی و یا عدم مراقبت از دندان ها توسط بیمار ممکن است نیاز به تعویض مجدد ایمپلنت دندان باشد که معمولا این تعویض با جراحی بازسازی استخوان یا همان پیوند استخوان همراه خواهد بود.

      14. آیا جراحی لثه ای که در گذشته داشته ام مانع کاشت ایمپلنت دندان می شود؟

        خیر، اگر شما بیماری لثه فعالی در حال حاضر نداشته باشید و یا جراحی افزایش طول تاج جهت روکش را انجام نداده باشید، می توانید گزینه مناسبی برای کاشت ایمپلنت دندان باشید.

      15.  آیا می توان دندان طبیعی را بجای پروتز های مصنوعی دندان به پایه ایمپلنت متصل کرد؟

        خیر، به علت تفاوت ساختاری ایمپلنت با دندان طبیعی، امکان اتصال بین این دو وجود ندارد. با این وجود در گذشته این روش بارها امتحان شده و هم پروتز و هم دندان را به مخاطره انداخته بود.

      16. کاشت دندان با لیزر چگونه است؟

        کاشت دندان با لیزر یک درمان جدید برای وارد شدن آسیب کمتر به بافت لثه و استخوان می باشد. کاشت دندان با لیزر، مدت زمان جوش خوردن ایمپلنت به استخوان را کاهش داده و با حداقل عارضه این درمان انجام شود.

      17. یک ایمپلنت خوب دارای چه شرایطی است؟

        • عرض استخوان حداقل 6 میلی متر باشد.
        • طول مفید استخوان 13 میلی متر باشد.
        • شرایط تراکم استخوانی فک بیمار از سه نوع تیپ 1 و 2 و یا 3 باشد.
        • فشار وارده بر استخوان فک به وسیله فیکسچر 35 الی 60 نیوتن باشد.
        • بهداشت دهان و دندان توسط بیمار رعایت شود.
        • بیمار مبتلا به عادت براکسیزم یا دندان قروچه نباشد.