آیا این مطلب برای شما مؤثر است؟
افرادی زیادی در طول روز به دلایل متعددی دچار شکستگی دندان میشوند و یا به دلیل روبرو شدن با علائم پوسیدگی دندان خود، متوجه میشوند که نیاز به ترمیم دندان خود دارند.
اگر شما هم جزء این دسته از افراد میباشید، حتماً سؤالات زیادی در این باره دارید.
- ترمیم دندان پوسیده و یا ترمیم دندان جلو با کامپوزیت امکانپذیر است؟
- این روش درمانی چه مزیتها و معایبی به همراه دارد؟
- چه زمانی نمیتوان از کامپوزیت برای ترمیم دندان استفاده داشت؟
- برای شما آمالگام گزینه بهتری است یا کامپوزیت؟
- تعرفه ترمیم دندان با کامپوزیت چقدر است؟
تمام این موارد و بسیاری دیگر از سؤالات شما در رابطه با ترمیم دندان با استفاده از کامپوزیت در این مقاله برای شما پاسخ داده شده است، پس با ما همراه باشید.
ترمیم دندان شکسته جلو
در صورت شکستگی دندان جلویی پیدا کردن آن، باید آن را در اسرع وقت به کلینیک دندانپزشکی ببرید. در این شرایط دندانپزشک میتواند قطعات دندان شکسته را به دندان شما متصل کرده و ظاهر آن را همانند قبل نماید.
در شرایطی که دندان شکسته خود را گم کردید و یا از دست دادید، جای نگرانی ندارد، زیرا امروزه روشهای مؤثری برای ترمیم دندان جلویی برای بهبود ظاهر دندانهای شما استفاده میشود.
یکی از روشهای ترمیم دندان شکسته، استفاده از ونیر کامپوزیت میباشد که همرنگ دندان بوده و زیبای لبخند را به شما برمی گرداند. در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا با مزایا و معایب این روش درمانی و زیبایی آشنا شوید.
در چه زمانی ترمیم دندان با کامپوزیت توصیه نمیشود؟
برای ترمیم دندان با استفاده از کامپوزیت باید در حین انجام کار، حفره حتماً خشک و تمیز باقی بماند.
در مواقعی که امکان ایزوله کردن حفره وجود نداشته باشد، مانند مواقعی که دندان عقبی نیاز به ترمیم داشته باشد و یا فرد دارای ترشح بزاق زیادی باشد، استفاده از ماده کامپوزیت گزینه مناسبی در نظر گرفته نمیشود، زیرا وجود آلودگی و رطوبت میتواند روند کامپوزیت دندان را با اختلال روبرو کند که در این شرایط بعد از مدت زمان پس از ترمیم احتمال پوسیدگی مجدد دندان وجود دارد.
همچنین برای افرادی که دارای مشکلات فکی بوده و نمیتواند دهان خود را باز نگه دارند، بهترین گزینه ترمیم، استفاده از آمالگام است.
فیلم کامپوزیت دندان جلو
این مطلب به زودی بهروزرسانی خواهد شد.
ترمیم دندان با کامپوزیت چه مزایای دارد؟
این روش میتواند با مزایای زیر همراه باشد:
-
حداقل تراش دندان برای ترمیم
در این روش ترمیمی حداقل تراش برای دندان انجام میشود، زیرا دندانپزشک تنها بافتهای پوسیده را برمی دارد. به همین دلیل است که اگر پوسیدگی سطحی باشد، اولین انتخاب کامپوزیت دندان میباشد. -
حفاظت بیشتر از دندان
این روش بیشترین حفاظت از بافت طبیعی دندان را در پی دارد. در واقع این روش کم تهاجمی محسوب شده و هیچگونه آسیبی را به دندانهای طبیعی وارد نمیکند. -
داشتن زیبایی ظاهری
استفاده از این روش بیشترین زیبایی ظاهری را دارد.
ترمیم دندان شکسته جلو با کامپوزیت چگونه انجام میشود؟
مراحل ترمیم دندان با ونیر کامپوزیت به صورت زیر انجام میشود:
- در ابتدا دندانپزشک به تمیز کردن سطح دندانها میپردازد.
- در ادامه مواد مخصوصی برای آماده سازی دندان روی سطح آن زده میشود.
- کامپوزیت به کمک یک چسب مخصوص که اصطلاحاً به آن باندینگ میگویند، به دندان متصل میگردد.
- این کار با تکنیک لایهلایه انجام شده تا بتواند زیبایی و استحکام بسیار زیادی داشته باشد.
- در ادامه سطح ترمیم پالیش و صاف میشود.
قیمت ترمیم دندان با کامپوزیت
قیمت این روش ترمیمی به موارد متعددی بستگی دارد که در ادامه آنها را بیان میکنیم:
- تعداد دندانهای تحت درمان
- میزان ماده مورد نیاز برای ترمیم دندانها
- میزان پوسیدگی دندانها
- میزان مهارت دندانپزشک
- کیفیت مواد اولیه استفاده شده
قیمت کامپوزیت دندان جلو
قیمت کامپوزیت برای دندان های جلو نیز تحت تأثیر مواردی که پیشتر برایتان بیان کردیم، میباشد. برای دریافت اطلاعات بیشتر بهتر است تا به کلینیک دندانپزشکی مراجعه کرده و تحت ویزیت و چکاپ قرار بگیرید.
عمر کامپوزیت دندانهای جلو
مواد کامپوزیتی از استحکام و دوام بسیار بالایی برخوردار میباشند، و در صورتی که نکات مراقبتی و بهداشت دهان و دندان خود را به درستی رعایت کنید، میتوان گفت این روش ترمیم زیبایی دندان با کامپوزیت، حدود 7 الی 10 سال دوام خواهد داشت.
نحوه ترمیم دندان با کامپوزیت
به طور کلی این فرایند یک روش به نسبت ساده در دندانپزشکی محسوب میشود. مراحل این روش درمانی عبارتاند از:
- در ابتدا دندانپزشک به انتخاب سایه رنگ مناسب برای پر کردن استفاده میپردازد.
- معمولاً از بی حسی موضعی برای بی حس کردن دندان و ناحیه اطراف آن نیز کمک گرفته میشود.
- در ادامه با ابزار خاص، قسمت پوسیده دندان شما برداشته میشود.
- سپس محل حفره کاملاً تمیز و خشک شده تا دندان برای ترمیم آماده شود. برای پر کردن دندان با استفاده از کامپوزیت این مرحله اهمیت بسیار زیادی دارد. زیرا در غیر این صورت بعد از درمان دندان مستعد پوسیدگی بیشتر خواهد شد.
- در مرحله بعدی دندانپزشک دندان را اچ و باند میکند. در حفره مواد کامپوزیت به صورت لایهلایه توسط دندانپزشک پر شده و بعد از آن از یک نور مخصوص برای سفت شدن این مواد استفاده میشود. به دلیل اینکه تکنیک کامپوزیت به روش لایهلایه میباشد، به همین دلیل در هر مرحله ریختن مواد کامپوزیت و رفتن به مرحله بعد، باید از نور برای سفت شدن لایه قرار داده شده روی دندان استفاده شود.
- در ادامه دندان شکل داده شده و به پالیش کامپوزیت پرداخته میشود.
- در آخر دندانپزشک شما بایت شما را بررسی میکند تا مطمئن شود که با ترمیم راحت هستید و احساس تیزی دندان نمیکنید.
کامپوزیت دو دندان جلو
کامپوزیت دو دندان جلو معمولاً در مواقعی مورد استفاده قرار میگیرد که بین دو دندان جلویی فاصله وجود داشته و یا به دلایلی شکستهاند. در این شرایط دندانپزشک برای ترمیم دندانها در ابتدا سایه رنگ مطابق با دندانهای کناری را انتخاب و مراحل این درمان زیبایی را برای فرد انجام میدهد.
ترمیم دندان با کامپوزیت یا آمالگام
آمالگام یک ماده پرکننده قوی به شمار میآید دندان و به همین دلیل بهترین گزینه برای ترمیم دندانهای آسیاب، یعنی دندانهایی که سطح بیشتری برای جویدن دارند، است. ماده کامپوزیت نیز استحکام بالایی دارد و میتواند برای ترمیمهای کوچک تا متوسط کارایی بسیار مناسبی از خود نشان دهد.
هر کدام از این روشها با توجه به دندان آسیب دیده و شرایط دهان و دندان هر فرد دارای مزایا و معایب خاص خود میباشند، پس نمیتوان بیان کرد که یکی از آنها نسبت به دیگری برتری دارد. در نتیجه برای اینکه بدانید کدامیک از آنها برای شما بهتر است، باید به کلینیک دندانپزشکی برای ویزیت و چکاپ دندانهای خود مراجعه کنید.
ترمیم دندانهای خلفی با کامپوزیت
شاید این سؤال برای شما نیز پیش آمده باشد که آیا میتوان دندانهای خلفی را نیز با استفاده از کامپوزیت ترمیم نمود یا خیر؟ برای پاسخ این سؤال در ابتدا باید بدانید که ترمیم این دندانها با کامپوزیت به دقت، تبحر، تجربه و تکنیک خاصی نیاز دارد، در حالی که آمالگام میتواند بسیار منعطفتر و راحتتر باشد.
همچنین آمالگام دارای استحکام بیشتر و قیمت مناسبتری به نسبت کامپوزیت بوده که در نتیجه برای دندانهای خلفی مقرون بهصرفهتر و بهتر است تا از آمالگام استفاده شود و ترمیم سطحی دندان با کامپوزیت انجام گیرد.
با این حال در شرایطی که بیمار تمایل به استفاده از کامپوزیت داشته باشد و دندانپزشک صلاح بداند که این روش برای او مناسب خواهد بود، این کار را انجام خواهد داد.
ترمیم دندان با کامپوزیت چه معایبی دارد؟
به طور همیشه استفاده از کامپوزیت برای ترمیم دندان روش مناسبی نمیباشد. در مواقع کم بودن مینای دندان یا عمقیتر بودن میزان پوسیدگی، روشهای دیگر گزینه بهترین نسبت به کامپوزیت خواهند بود.
این روش ترمیمی میزان حساسیت بیشتری دارد که یعنی شما باید بیش از قبل به بهداشت دهان و دندان خود توجه داشته باشید.
به دلیل همرنگ بودن و روشن بودن رنگ کامپوزیت دندان، باید بدانید که احتمال تغییر رنگ آنها بعد از مدت زمانی وجود دارد که البته این مشکل با پالیش و ترمیم مجدد رفع خواهد شد.
مراقبت های بعد از ترمیم دندان با کامپوزیت
بعد از ترمیم دندان خود بهتر است تا در حدود 2 ساعت از مصرف نوشیدنیهای رنگی مانند چای و قهوه و غذاهای سفت و جویدنی اجتناب کنید.
به طور کلی مواد کامپوزیتی دارای استحکام بالایی میباشند و اگر شما بهداشت دهان و دندان خود را به خوبی رعایت کنید، این مواد تا حدود 10 سال نیز میتوانند روی دندانهایتان باقی بمانند. پس برای افزایش مدت زمان ماندگاری کامپوزیت بهتر است تا نکات زیر را رعایت نمایید:
- حداقل دو بار در روز مسواک زده و از نخ دندان به صورت روزانه استفاده داشته باشید.
- در صورتی که به دندانقروچه مبتلا هستید، این موضوع را جدی گرفته و با دندانپزشک خود در میان بگذارید. در این شرایط برای شما نایت گارد پیشنهاد شده تا از آسیب رسیدن به دندانهایتان در شب جلوگیری شود.
- اگر دندانهای جلویی خود را با کامپوزیت ترمیم کردهاید، همانطور که از دندانهای طبیعی خود مراقبت میکنید، باید از آنها نیز مراقبت کنید. به عنوان مثال باید از انجام کارهایی از جمله جویدن ناخن یا یخ، گرفتن اشیاء مانند مداد با دندانها، باز کردن درب بطری با دندانها و ... پرهیز کنید.
سؤالات متداول
-
چه مدت زمان میبرد تا باندینگ روی دندانها چسبانده شود؟
این مدت زمان به طور معمول بین 30 الی 60 دقیقه زمان میبرد که البته این مدت زمان تحت تأثیر مواردی از جمله میزان نیاز دندان به ترمیم و تعداد دندانها نیز بستگی دارد. -
آیا میتوان بعد از ترمیم دندان با کامپوزیت ونیر غذا خورد؟
معمولاً در اکثر موارد از کامپوزیت دندان نانو هیبرید استفاده شده که این ماده به سرعت سفت میشود. به همین دلیل زمانی که شما از کلینیک دندانپزشکی خارج شدید نیز میتوانید غذا بخورید. اما برای ثبات بهتر و تثبیت رنگ آن بهتر است تا حدود 2 ساعت از نوشیدن مایعات رنگی مانند چای و قهوه و غذاهای سفت اجتناب کنید. -
دندان پر شده چه زمانی به ترمیم نیاز پیدا میکند؟
در صورتی که دندان پر شده شما ترک خورده باشد و یا احساس کنید که از جای خود خالی شده است، بهتر است تا برای بررسی به کلینیک دندانپزشکی مراجعه داشته باشید. -
آیا پرکردن دندان با کامپوزیت روش بی خطری میباشد؟
مواد کامپوزیت و نوری که برای سفت شدن مواد کامپوزیت روی دندانها مورد استفاده قرار میگیرد، هیچ خطری برای انسانها ندارد. -
آیا دندانهای جلویی نیز پوسیده میشوند؟
بله پوسیدگی میتواند تمام دندانهای شما را تحت تاثیر قرار داده و مشکلاتی را ایجاد نماید. عدم بهداشت دهان و دندان، مصرف بیش از اندازه مواد غذایی چسبنده و شیرین و ... می توانند موجب پوسیدگی دندان های جلو شوند.
در این موارد شاید بسیاری از افراد به این موضوع فکر کنند که در این شرایط چگونه میتوانند دندان خود را ترمیم کنند، بدون اینکه مشخص شود و زیبایی لبخند آنها تحت تأثیر بگیرد.
ترمیم دندان جلو با کامپوزیت یکی از روشهای درمانی مؤثری است که میتواند زیبایی لبخند را برایتان به همراه داشته باشد.
در این روش کمترین میزان تراش روی دندانها اعمال شده و تنها بافتهای خراب از روی سطح دندان برداشته میشوند. -
آیا ترمیم دندان با کامپوزیت عوارضی دارد؟
این روش درمانی نیز مانند دیگر روشهای ترمیم میتواند دارای عوارض پس از درمان باشد. اما این عوارض بسیار جزئی و زودگذر هستند و به مرور رفع میشوند. این موارد عبارتاند از:- حساس شدن دندانها نسبت به گرما و سرما
- حساس شدن دندانها در زمان جویدن غذا