عوارض نصب نادرست لمینت دندان

عوارض نصب نادرست لمینت دندان


به گفته ی سردبیر اجرایی هفدهمین کنگره بین المللی پرودنتولوژی ایران، نصب نادرست لمینت های سرامیکی موجب بروز بیماری های پریودنتال خواهد شد که موجب آسیب رسیدن به لثه، و استخوان های نگهدارنده دندان می شود. اگر بخواهیم درباره بیماری های لثه در سنین مختلف و ارتباط آنها با سن افراد بگوییم، در یک نگاه کلی، بیماری های لثه را می توان به دو دسته مزمن و تهاجمی تقسیم کرد.
نوع مزمن بیماری های لثه، بیشتر در سنین بالای 35 سال شایع است در صورتی که نوع مهاجمی آن در سنین کمتر و یا سن بلوغ بروز می کند. لازم به ذکر است که بیماری پریودنتال به عفونت باکتریایی مزمنی گفته می شود که در بافت لثه نمایان می شود. این بیماری بافت های حمایت و تثبیت کننده دندان را هدف قرار می دهند و پیشرفت بیماری، موجب لق شدن دندان خواهد شد.
التهاب لثه و التهاب بافت اطراف ریشه از گروه بیماری های پریودنتال می باشد که هر دو بر اثر ترشحات باکتری ها ایجاد می شود. التهاب لثه به دنبال ترشحات باکتری در زیر یا روی لثه شکل می گیرد. که بیشتر در بین کودکان رایج است. مشخصه این بیماری، خونریزی لثه در هنگام مسواک زدن و نخ دندان کشیدن است.
عرم رعایت بهداشت دهان و دندان و مراقبت های روزانه از دندان ها، باکتری از زیر و روی لثه ها حذف نشده و فرآیند التهاب ادامه داشته در نتیجه استخوان حمایت و متصل شده به دندان را تخریب می کنند. تخریب این بافت، موجب نفوذ باکتری به لایه های عمیق تر می شود که در نهایت باعث ایجاد حفره ای غیر طبیعی درون استخوان و بافت نرم اطراف دندان می شود که به آن پاکت پریودنتال می گویند.
متخصصین دندانپزشکی و جراحی لثه، علت اصلی از دست دادن دندان در بزرگسالان را بیماری های پریودنتال می داند. این بیماری به نسبت میزان تخریب استخوان مجاور دندان به سه دسته در مراحل اولیه، متوسط و شدید طبقه بندی می شود.
حال باید به این نکته توجه داشت که عواملی که موجب تجمع میکروب و ایجاد جرم در محیط دهان می شود، ممکن است آغازگر بیماری های پریودنتال باشند.
پس می توان گفت علاوه بر ملاحظات شخصی در خصوص رعایت بهداشت و مراقب از دندان ها، در پروسه درمانهای دندانپزشکی نیز باید دندانپزشک معالج، این نکته را مدنظر داشته باشد. جرم گیری یکی از درمانهایی ست که دندانپزشکان برای پیشگیری از ابتلا به بیماری های پریودنتال بکار می گیرند. جرم گیری از بروز و گسترش بیماری‌های لثه جلوگیری می‌کند؛ به کمک جرم گیری، محل تجمع میکروب ها حذف می شود و سلامت لثه ها تامین خواهد شد. اما نکته حائز اهمیت دیگر این است که جرم تنها عامل تشکیل و تشدید پلاک های دندانی نیست. بلکه عدم ترمیم و پرکردگی مناسب دندان و یا نصب نامناسب روکش های دندانی، به این عارضه دامن می زنند. از این روست که مطابقت نصب لمینت های دندانی با اصول بهداشتی الزامی ست. به این ترتیب دندانپزشک معالج در مرحله اول درمان حذف پلاک های میکروبی را باید در الویت قرار دهد و پروسه درمان به نحوی باید طی شود که هیچگونه آسیبی به حریم لثه وارد نشود. در غیر این صورت، بافت لثه ملتهب شده و با خونریزی و تورم همراه می شود.

در نهایت باید خاطر نشان شد که دندانپزشک متخصص ترمیمی و زیبایی خوب، در طی سال ها تجربه، مهارت بالایی برای نصب صحیح لمینت دندان بدست آورده است.
یک دندانپزشک خوب، از توانایی بالایی در زمینه تشخیص، تحلیل و درمان صحیح برای افراد خود برخوردار است و به بیمار خود این اطمینان را می دهد که در صورت انجام لمینت دندان به هیچ عنوان دچار بیماری های عفونی و پریودنتال نمی شود.

آخرین مقالات